Sista dagarna på sverigebesöket


Som ni har märkt så har uppdateringarna det senaste blivit ganska dåliga. Det är en liten kombination av att det har varit en hel del att göra med att "flytta hem" igen och att det känns som det inte händer så mycket spännande att berätta om när jag är hemma. Eller det var i alla fall det jag tänkte innan, men nu när jag går igenom korten från vad som hänt sen jag senast uppdaterade inser jag att det har hänt ganska mycket! :-) Så mycket att jag delar upp det i två inlägg istället för ett jättelångt... Detta inlägget handlar därför om de två sista dagarna som Anna, Zsofia och Tien var här och hälsade på. Sedan lägger jag upp ett inlägg imorrn med vad som hänt sen de åkte!

Efter att ha tillbringat 1,5 dag bara ute på Orust så skulle vi på onsdagen åka in till Uddevalla för att fira min kompis Malin som tog examen som sjuksköterska! Riktigt imponerad av henne som har tagit sig igenom utbildningen trots att hon vart ensam med ett barn och jobbat ganska mycket...

I bilen påväg till Uddevalla botaniserade Tien bland mina gamla skivor så vi lyssnade på lite Idol-låtar från året då Markus Fagervall vann, Steps och Savage Garden - nostalgi! :-) På vägen gjorde vi också ett utsiktsstopp för att titta på den vackra utsikten strax efter Henån!

Jag framför den vackra utsikten mellan Henån och Uddevalla.

 

Sedan åkte vi till ett mysigt café vid vattnet strax utanför Uddevalla för att äta lite lunch och fika. Till lunch blev det räksmörgås för mig och Tien (så han fick sina skaldjur) och smörgåsar med köttbullar och rödbetssallad för tjejerna. Fikan blev lite morotskaka och chokladbollar, mums! Lärde dem ordet "fika" med, finns ju ingen bra översättning på det till engelska...

 

Svensk fika med morotskaka och chokladbollar... :-)

 

I närheten av caféet ligger Uddevallas stolthet - strandpromenaden, som vi gick... Därifrån ser man vackra vyer bl.a. över Uddevallabron som nedan.

 

Uddevallabron

 

Sen var det dags att åka hem till Malins syster Stina för att fira båda deras examen. Det var så kul att träffa Malin, hennes dotter Savannah, Marie och Carro igen! Malin, Marie och jag har känt varandra sen vi var 6 år, så två av mina äldsta vänner... Kul att man kan hålla kontakten så efter många år! :-) Festen var riktigt trevlig och vi åt supergoda pajer som Malin hade bakat!

 

Men kände mig på ett sätt lite malplacerad - många som köper lägenhet eller pratar om att göra det medans jag mer funderar på att sälja mina saker och flytta utomlands! ;-) Får se hur det blir med det... Men de tycker nog att jag slänger bort pengar på alla resor som jag gör, så det är väl tur att man tycker olika! :-)

 

Examensfest för grymma Malin som nu är sjuksköterska! :-) Malin, Marie, jag och Carro...

 

På torsdagen var det sedan dags att bege oss in till Göteborg för att ge dem en snabbguidning av stan. Vi började med att möblera om i min lägenhet (sa jag att jag gillar förändrig? ;-) ), sedan åt vi thai-mat till lunch och därefter begav vi oss mot stan för att åka paddanbåt och kolla på stan från vattnet! Det var uppskattat! :-) Vi gick runt litegrann med, men det slutade med att vi gick till affären och köpte på oss lite svenska godsaker som kladdkaka, kanelbullar och andra kakor för att fika lite i min lägenhet.

 

Vi åkte paddanbåt runt i Göteborg för att titta på staden

 

På kvällen hade jag stämt träff med två tjejer ur min klass på juristprogrammet och min bror för att äta lite middag ihop på ett av favoritställena, Jensen's böfhaus, så att mina kompisar/bror fick träffa "utlänningarna" lite! Funderade ett tag på någon riktigt svensk restaurang, men kom inte på någon, så vi hamnade där. Men den är ju i alla fall dansk! ;-)

 

Sista kvällen åt vi middag på Jensen's böfhaus tillsammans med Mathilda och Linnea från klassen och brorsan Mikael.

 

Andra halvan av gänget på Jensen's

 

På kvällen gick vi hem till min lägenhet igen för att vila lite. Zsofia, Anna och Tien skulle ta en buss till Köpenhamn vid kl. 3 på natten, så det blev inte direkt så mycket sömn... Men tillslut så la sig Tien på soffan och vi tjejer i sängen och sov 1-2 timmar kanske, så alltid något. Och kanske var det bra att vi var så trötta när vi sa hejdå mitt i natten, eftersom vi inte var vakna nog för att förstå att vi faktiskt sa hejdå på riktigt.

 



Sverigebesök - del 2...


Här kommer fler bilder från Sverigebesöket... Gårdagskvällens middag blev förstås köttbullar, och sen avslutade vi kvällen med en promenad ute vid "våran sjö" Krokevan och upp på ett berg för att titta på solnedgången över skogen.

Köttbullsmiddag hemma i köket med mamma och pappa

 

Hela gänget vid vår sjö :-)

 

Jag och pappa

 

Vackert...

 

Tien och Anna smakar på de nya granskotten - som går att äta och smakar ganska gott...

 

Utsikten över sjön från berget

 

På toppen av berget!

 

Solnedgången över skogen - så vackert!!!

 

Vi hälsade på korna i hagen litegrann...

 

Jag och Tien utanför mina föräldrars hus

 



RSS 2.0