Efterrättsbuffé! :-)


Igår kväll så hade några kompisar bestämt sig för att vi skulle ha en middag med bara efterrätter, vilket var kul som omväxling! :-) Så alla tog med sig varsin sak. Men eftersom jag har så mycket att plugga nu så hann jag inte baka nåt, så istället köpte jag lite Daim som jag hittade i affären - svenskt godis i alla fall! :-)

Alla hade med sig en massa goda saker, men tyvärr så gick det inte att äta så mycket som man hade velat, eftersom man blev mätt väldigt snabbt... Lite synd... Och nu har jag nog fått en överdos på socker, så kommer inte vara sugen på det på ett tag tror jag.

Början av efterrättsbuffén, men eftersom alla kommer lite olika tider här så fylldes det på ordentligt efterhand...

 

Jag med tre ungrare... Eggesheggedre! (Eller hur det nu stavas! ;-))

 

Söta Amber och Julia

 

Vacker dans! ;-)

 

I övrigt så har jag vart dålig med uppdateringarna det sista, men det beror helt enkelt på att det inte händer så mycket här just nu... Har väldigt mycket att plugga, även om jag prickat av en uppsats och en muntlig presentation på min att göra lista så är det fortfarande två tentor och en uppsats kvar innan jag får min välbehövliga Spaniensemester! ;-)

 



En dag i solen


Idag har det varit fantastiskt väder här, ca 15 grader och sol! :-) Så har vart på promenad och njutit av det fina vädret. Bjuder på lite bilder för att visa hur härligt jag har det här...

Nijmegens torg med massa folk ute och fulla uteserveringar.

 

En vårig stad...

 

Nijmegens kanal och bilbron till Lent.

 

Mer kanal och tågbron till Lent.

 

Allt i Holland handlar typ om att skydda sig från vattnet, och här ser ni vallarna nere vid kanalen i Nijmegen.

 

Första gången ute i bara t-shirt iår! :-)


Årets första glass ute i solen vid kanalen! :-)

 

Mitt hus - kom på att jag inte visat det förut...

 



Mac's födelsedagsfest!


Igår kväll fyllde söta Mac (den skottska tjejen som bor granne med mig och som jag har alla lektioner med) 21 år, och det firades ordentligt! :-) Känns lite konstigt att hon är 5 år yngre än mig, men som vi konstaterade igår så tänker man inte så mycket på åldern här...

Vi började kvällen med en mentormiddag, som vi brukar köra i knytkalasform, och jag tog med mig chokladbollar som blev väldigt uppskattade! Både jag, Victoria och Malin har gjort dem några gånger och de blir alltid populära, väldigt bra sak att ta med, eftersom det är så lätt att göra! :-) Efter mentormiddagen så var det förfest hemma hos Mac, både för henne och tre till som också fyllde 21 år samma dag! Det var mest utbytesstudenter, och eftersom vi bara är ca 100 utbytesstudenter här så börjar man känna eller känna till alla nu, vilket är kul! :-)

Sen fortsatte kvällen på Piecken, den lokala studentpuben som har fest för utbytesstudenterna varje tisdag, och jag stannade betydligt längre än jag brukar göra, mestadels pga. att jag tidigare haft lektion 8.45 på onsdagsmorgonen, men den är slut så nu är jag ledig på onsdagar! Det är nog tur idag, för jag vaknade precis och tror inte att jag kommer göra mycket produktivt idag... Men Piecken var riktigt kul och det hände en del saker mellan vissa... ;-)

Jag och söta Mac, som hade fått en skylt av Brinton som sa:

"Jag fyller 21 år idag, köp en shot till mig!"

 

Jag med fina vännerna; Zsofia, Julia och Tien

 

Tien hade gjort en pinata till Mac! (Det är en vanlig tradition att göra en sån, fylla den med godis och sen ska födelsedagsbarnet slå sönder den. Men den är så fin, så Mac ville inte slå sönder den, vilket jag förstår!)




Tillbaka på skatten! :-)


Loggade precis in på skatteverkets hemsida och såg att jag ska få mycket tillbaka på skatten. Tillräckligt mycket för att betala en vecka nånstans på ett varmt ställe i Europa i sommar! :-) Nu gäller det bara att bestämma vart jag ska åka... Håller på och funderar när och hur mycket jag ska jobba i sommar också, det blir på samma ställe som de senaste tre somrarna, men måste lämna besked om när inom en vecka.

Idag ska jag plugga i skolan med fina Victoria, vi ska ha en argumentation inför klassen om åldersdiskriminering på arbetsrätten på torsdag, så vi behöver förbereda lite... På lunchen kommer Malin att joina oss och efter skolan ska jag bege mig till affären för att köpa ingredienser till chokladbollar - för ikväll är det mentormiddag (då alla tar med olika maträtter) och sen fest för söta Mac som fyller år idag!

Fina Victoria och jag på min födelsedag




Plugg, plugg, plugg


Just nu känns det som mitt liv bara består av (eller borde bestå av) plugg... Har så mycket de närmsta två veckorna så att jag blir stressad, även om jag försöker att lugna ner mig lite, men det är svårt när jag vet att det ska göras. Men efter de två veckorna så bär det av till Spanien för några dagars semester hos syrran!!! :-) Längtar, och hoppas att det är varmt så att man kan sola då! :-)

Dagen idag började med en morgonpromenad, lektion i international criminal responsibility och lektion i dutch criminal law. Sedan blev det lunch (som återigen var god!) i Refter med Rosa, Anna, Sofia och Vinzenco. Efter det begav jag mig till biblioteket för att förbereda inför en debatt jag och Victoria ska ha inför klassen i arbetsrätten på torsdag, fick faktiskt mycket gjort och det känns bättre nu! :-) Sen åkte jag hem och har suttit i några timmar med att fila på mitt cv/personliga brev och sedan skicka iväg det till ett antal (typ alla) ambassader i världen för att ansöka om en praktikplats i höst. Det skulle vara så grymt spännande om jag får möjlighet till det, men vet inte hur svårt det är att få det, så hoppas inte för mycket, men nu har jag i alla fall försökt! :-)

Nu ska jag precis bege mig ut på en kvällspromenad med Tien. Har som projekt att få honom att gilla promenader... :-) Är ju så kul att ha nån som bor nära som gillar att gå ut och gå med, men han är amerikan och där verkar det mest ses som konstigt att gå ut och gå utan mål. När jag frågade nu varnade han mig och sa att han bara hann gå en timme, han tror nog att jag är en galen hurtig svensk som kan gå hur länge som helst... ;-)

Samma fina vårbild som igår, blir så glad av den! :-)




Helgen


Det har vart en ganska omtumlande helg, som började med att jag och Gustav gjorde slut i fredags.  Så det påverkade såklart resten av helgen. Jag vill inte skriva mer om det här, men jag mår  efter förutsättningarna bra. På kvällen kom  sedan några vänner över på "svensk" middag med tacos och fruktsallad, och sen blev det lite melodifestivalen på det. Så det blev i alla fall en trevlig avslutning på dagen! :-)

Jag och mina svenska tjejer!

 

Annars har vädret i helgen varit underbart, kanske 12 grader varmt och sol hela helgen, så jag har vart på många promenader för att få i mig lite sol. Både själv och tillsammans med Malin. Sen har jag och Malin vart på gymmet också, mkt trevligt med sällskap där! Idag blev jag bjuden på vietnamesisk Pho (kyckling och nudelsoppa) hemma hos Tien idag på lunch. Så jag var där med honom och Brittany, mysigt! Så här kommer lite härliga vårbilder från Nijmegen:

 

Utsikten från mitt fönster.

 

Min älskade cykel! :-)

Det blåa på pakethållaren är väskor, som är toppen när jag vart och handlat och sådär.

 

En av alla blomsterförsäljare

 

En vanlig cykelparkering

 

Idag var jag på promenad i Vossenveld (hemma hos Malin) och gick på promenad vid kanalen där, väldigt mysigt!

 

Är glad över att kunna ha min skinnjacka igen efter vintern! :-)

 

Fina Malin!

 

Några roddare på kanalen, deras tränare cyklade på gångvägen bredvid och ropade åt dem i megafon... :-)




Svensk middag hos mig ikväll


Ikväll ska jag bjuda några kompisar på svensk middag hemma hos mig. Men jag tänkte inte satsa på de gammaldags klassiska rätterna, som köttbullar eller kallops eller nåt sånt, utan det blir en mer ny favorit! Men vill inte avslöja riktigt vad här ifall de som kommer läser här... Men uppdatering med kort kommer imorrn! :-) Det är så mysigt att bjuda hem några vänner på middag sådär lite opretantiöst, utan att det behöver bli värsta stora grejen!

Innan kvällen tänkte jag hinna förbi affären och handla lite ingredienser med. Men det är lite jobbigt att handla här, eftersom jag måste cykla, och det blir tungt med all mat på cykeln. Speciellt när det är mycket frukt och grönsaker som väger en del...

Hoppas ni alla får en mysig helg, se nu till att njuta ordentligt! ;-)

(Förresten så känner jag mig riktigt duktig över de många blogguppdateringarna de sista dagarna, ska försöka hålla i det här...!)


En bild på hela gänget från restaurangen igår!

(Bilden lånad från Annas facebook.)



Fantastisk portugisisk resturang


Igår kväll var jag på en grym portugisisk restaurang tillsammans med ett härligt gäng. Det var österrikiska Anna som tipsade oss om resturangen, vilket jag är glad för, detta var verkligen inte sista gången jag går dit. Anna hade redan varit där 4(!) gånger på de här 2 månaderna... :-) Restaurangen är en båt som ligger på kanalen här, så kan tänka mig att de är riktigt fint där på sommaren.

Espetadas, restaurangens specialitet, olika sorters kött på spett som hängdes upp såhär.

 

 

Maten var precis lika god som den ser ut, och det var riktigt mycket mat. Sen beställde några tiramisu till efterrätt, och det såg väldigt gott ut det med... Sen var gänget jag var där med väldigt härligt med!

 

Så det blev ett bra firande av Italiens 150 årsdag och St. Patricks Day. (Och jag fick reda på att den ungerska revolutionen vi firade häromdagen var 1848 års revolution, tydligen firar de ganska många revolutioner i det landet...)


Ser trött ut... :-)

 

Halva gänget

 

Italienarna... :-)

 

(Mamma, pappa & Gustav - hitt kommer vi lätt att gå när ni kommer på besök!)


Pluggar i skolan


Idag sitter jag i skolan och pluggar igen, och jag ska verkligen försöka komma in i en rutin av att sitta här några timmar om dagen (typ 9-16) och sen vara ledig när jag är hemma. Har kännt mig så stressad det sista av allt som ska göras, så måste försöka bygga upp någon form av rutiner tror jag. Har ganska mycket att plugga nu nämligen... Inom de närmsta 3 veckorna ska jag:
  • Skriva skriftlig tenta i Insurance law ("försäkringsrätt")
  • Göra muntlig tenta i International Criminal Responsibility ("internationell straffrätt")
  • Skriva en uppsats i Insurance law
  • Skriva en uppsats i Refugee Law ("flyktingrätt")
  • Göra en muntlig presentation i Employment law ("arbetsrätt")
Dessutom har jag ju som alltid böcker att läsa till alla lektioner och små uppsatser att skriva till varje vecka i Employment law.

En bild på juridikbiblioteket där jag sitter nu.

 

Sen är det ju mysigare att sitta i skolan och plugga med. Lite mer socialt att plugga ihop med kompisar än att bara sitta hemma för sig själv... Nu ska jag verkligen försöka satsa på skolan de närmsta veckorna så jag sätter de här tentorna, så får det bli lite mer resor och festande efter det tror jag...! Har ju en resa till syrran i Alicante, Spanien inplanerad den 9/4, så får se fram emot det! :-)



Sverigebesöket


Förra veckan åkte jag hem till Sverige för att hinna med att träffa min underbara pojkvän, alla fina vänner och familjen, och det var en riktigt mysig vecka!

Tisdag:
Älsklingen mötte upp mig på centralen när jag kom och sen åkte vi hem till honom och myste hela eftermiddagen. Så kul att ses igen, efter alldeles för lång tid! På kvällen hade jag sedan bjudit mina närmsta tjejkompisar till försenat födelsedagsfirande på den spanska tapasrestaurangen Mañana i Majorna. Maten var som vanligt underbar och jag fick massa fina presenter...! ;-)

Hela bordet

 

Jag och Anna-Karin (som vi kom på snart är fädig lärare, sjukt kul!)

 

Marie och Sofia

 

Karin och Ann-Sofie

 

Marie och Essie (som hade sjukt snygg färg på läpparna!)

 

Sofia, Noemi och Ebba

 

Onsdag:

Jag satt och pluggade i skolan med Ann-Sofie på dagen, och lyckades fixa hela grunden till min uppsats i försäkringsrätt, så det kändes riktigt bra! Åt lunch med Ann-Sofie och fick pratat ordentligt, och sedan på kvällen åkte jag och Gustav hem till hans söta syster Agnes och fikade med henne och charmtrollet Elliot! ;-) Senare på kvällen hann jag med ett besök hemma hos brorsan med för ett mysigt samtal!

 

Torsdag:

Tanken var att sitta i skolan på torsdagen med, men jag hamnade istället i Nordstan med Sofia för lite shopping och fika, vilket var riktigt mysigt att få lite tid med henne och jag bestämde mig angående en del saker, så tack för samtalet sötis! :-) På torsdagen blev jag födelsedagsfirad av min älskling med fina örhängen, semlor och mysig middag med. Du är bäst! ;-)

 

Fredag:

Lunchade med Essie på Jensens Böfhaus och fick pratat ordentligt med henne, mysigt! Och på kvällen var det 30-årsfest hemma hos Johan, vilket var riktigt kul! Sedan fick jag träffa Sofias Björn för första gången med, vilket var spännande, men han får bra betyg! ;-)

 

Lördag:

Det var kalasdagen som började med dop för Gustavs kusinbarn Elis i Ljungskile, och träffade hela den släkten som jag tycker är mysig! Älsklingen spelade och sjöng väldigt fint i kyrkan med. Sedan fortsatte vi kvällen hos moster Linnéa i Uddevalla, och det blev en väldigt trevlig kväll med många samtalsämnen, allsång till älsklingens gitarrspelande och god mat i massor.

 

Söndag:

På söndagen blev det födelsedagsfirande med familjen på Orust och jag fick massa fina presenter! :-) Mamma och pappa hade också gjort smörgåstårta till mig efter mitt önskemål, jättegulligt! :-) Sedan åkte vi en sväng till farmor och hälsade på med och hon verkade väldigt pigg, så det var kul!

 

De goda smörgåstårtorna!

 

Måndag:

Jag ägnade sista dagen i Sverige åt att shoppa lite saker jag ville ha med till Holland och äta sushilunch med Ann-Sofie. Sedan mötte vi upp Marie och Oskar efter deras jobb och åkte ut till Ytterby och fick se deras nya fina lägenhet! Riktigt kul för dem, så fin! :-) Sen hade vi pizzaprovning med, börjar bli en tradition nu nästan... ;-)

 

Tisdag:

Dags att åka tillbaka till Holland igen, och det kändes jättetråkigt att säga hejdå till Gustav, men han kommer ju och hälsar på om ca 1,5 månad! Men känns kul att vara tillbaka här med alla vänner med. Så det är lite kluvet... Vill vara på båda ställena på samma gång typ!



Firande av den ungerska revolutionen...!


Igår kom jag tillbaka till Nijmegen igen efter en underbar vecka i Sverige (skriver mer om det i ett annat inlägg), och jag möttes av sol och nästan 15 grader varmt tror jag, så satt ute i solen utan jacka - underbart! (Idag har det inte vart lika varmt, men det pratar vi inte om... ;-))

Sedan passade jag på att fira min återkomst på ungerskt vis hemma hos Mihály, som bjöd på ungersk mat. Tydligen är den 15/3 en speciell dag i Ungern, och de firar en revolution som ägde rum då (oklart vilket år och från vem...)!

Alla ungrarna som var där framför sin flagga. Stackars Zsofia var sjuk! :-(

(Bilden är lånad från Brittanys facebook.)

 

Maten de bjöd på var någon form av potatis, lök och något mer ihopkokt liknande rotmos med korv i, och det var riktigt gott! Men jag hann bli rejält hungrig innan maten serverades eftersom de bjöd oss dit på middag 19.30, men vi åt närmare 22.30. Det är olika det där med tider i olika länder! ;-)

 

Maten vi bjöds på, och det var mycket godare än det ser ut! ;-)

(Bilden är lånad från Brittanys facebook)

 

Eftersom jag var trött efter resan och skulle upp och ha lektion tidigt imorse så åkte jag hem efter middagen, men jag hörde rykten om att det serverades "ungersk tequila" senare under kvällen, och den skulle tydligen intas med salt, lök och chili... Har tidigare testat ungersk Pálinka, vilket är ganska speciellt, och väldigt starkt. Men blir spännande att testa denna kombinationen någon annan gång (även om det inte låter särskilt gott...).



Vårkänslor!


Nu är det vår! :-) Åtminstone enligt almanackan... Men vädret härnere har faktiskt känts lite vårigt de sista dagarna med, och igår tog jag på mig skinnjackan istället för vinterjackan för att fira våren! ;-) Ett annat vårtecken är mina fina påskliljor som jag fick i födelsedagspresent av Mac och Claire!

Mina fina påskliljor och min utsikt från fönstret!

 

Annars rullar det på härnere, har kommit igång med träningen igen tillsammans med ett gäng tjejer här, sen har jag pluggat en del i skolan med, känns lite socialare och roligare än att plugga hemma, sen har jag lite dålig disciplin när jag sitter hemma med.

 

För er som inte vet det så kommer jag hem till Sverige på besök 8-15/3, så är det nån som har tid att ses för en fika eller så får ni höra av er! :-)




RSS 2.0