Pannkaksmiddag


Igår kväll var jag ute och åt med ett gäng trevliga människor (mest italienare, verkar krylla av dem här...), och som alltid när man är många var det svårt att bestämma vart vi skulle gå, och att hitta ett ställe där vi alla fick plats. SÅ tillslut hamnade vi på ett ställe som verkade jättebra och stort, men när vi kom in märkte vi att de bara hade pannkakor i alla möjliga sorter och former! :-) Så jag åt en pannkaka med bl.a. skinka, ost, tomater och massa rostad lök på. Typ som en pizza, fast en pannkaka istället... Vet inte om det är någon holländsk specialitet eller om det bara var dem. Men lite kul att testa! :-) Det var gott med, förutom att det var sjuka mängder rostad lök, så kan det gå när man inte riktigt förstår menyn utan trodde att det var vanlig lök. Engelska menyer är ingen stor grej här, finns ofta inte, men holländska är ganska lätt att förstå, de flesta ord är ungefär samma när man läser dem (men pratar de fattar man inget! ;-)).


Pannkaksmiddag med en massa italienare, och de flesta juriststudenter! :-)


Jag med lite italienare! :-) Rosa och Serena...

 

Victoria och Sofia

 

Jag har också köpt och hämtat en cykel nu, känns så himla bra! :-) Cyklade på den en del igår och det går så snabbt jämfört med att gå! :-) Och eftersom de inte har några backar typ är det inte direkt så jobbigt heller. Perfekt! Men är glad över att bo nära skolan så att jag slipper cykla 30 min enkel väg till skolan varje dag... Glömde ta kort på cykeln igår, men lägger upp kort på den snart! :-)

Idag tänkte jag och Victoria gå till studentbostadskontoret för att se om det går att få nyckeln en dag för tidigt (ska gå om personen redan har flyttat ut tror jag) så att vi kan börja flytta in i lägenheten. Igår var jag hemma hos en tjej som också bor i samma studentkomplex som jag ska bo och jag blev väldigt sugen på att flytta in och fixa iordning! :-) Så håll tummarna! Men annars får jag lägenheten från imorrn, så det är inte så länge kvar då heller...

Lördagen


Igår var både jag och Victoria ganska sega efter fyra dagars festande, så vi gjorde inte särskilt mycket under dagen. Men jag begav mig ut på stan litegrann i alla fall och köpte kudde/täcke, cykellampor och lite lunch. Vädret här nu är jättefint, och ganska soligt, men kallt!!! Några minusgrader... Men har hört att det ska bli varmare i nästa vecka igen! :-)

Torget i Nijmegen, riktigt gamla och vackra byggnader! (Nijmegen är Hollands äldsta stad.)

Tog bilden i det fina vädret igår...


Kvällen började jag, Victoria och Ewa (Polen) sedan med att äta lite pizza på ett grymt ställe där pizzorna bara kostar 5 euro styck! :-) Därefter tog de cykeln till Lent (där vi först skulle på en förfest hos mentor-Tim) och jag tog bussen. Väl där mötte jag upp mentor-Bea för att köpa hennes kompis cykel som jag varit och tittat på dagen innan, och den verkar jättebra, och dessutom billig (50 euro), så köpte den! Så är numera cykelägare! :-) Dock var det så sjukt kallt inatt, så jag lät den stå kvar, så efter frukosten idag tänkte jag åka och hämta den! (Hoppas den står kvar!)

Efter cykelköpet började vi alltså kvällen hos Tim, vi satt där och pratade, dels folk från min mentorgrupp och dels lite nya människor. Mycket trevligt! :-) Men eftersom jag både var väldigt trött och inte ville cykla hem när det var iskallt ute så tog jag sista bussen hem vid 24.00, så det blev en tidig kväll. Skönt att vara pigg idag! :-) Men de som stannade kvar gick vidare till den stora festen sen, dit det skulle komma ca 80 pers till två små lägenheter, undrar hur det gick! ;-)

Här nedan lägger jag upp lite kort från fredagens fest och bowling, blev ju inga kort igår...

Jag och söta Julia från Spanien, är så glad över att ha någon att öva spanska med! :-)

(Finns många spanjorer här i övrigt med!)

 

Jag, Mikolaj från Polen och Amber från USA. (Älskar blandningen av nationaliteter!)


Rosa (Italien), Sofia (Ungern) och jag, och bakom Rosa står Mac (Skottland). Gulliga tjejer! :-)


Lite olika personer i min grupp på bowlingen! :-)

 

Nu blir det strax frukostbuffé, mums! :-) Sedan ska jag ge mig av mot Lent för att hämta min cykel! Lägger upp bilder på den senare...



Mycket festande... :-)


Det händer mycket här just nu, så har inte riktigt haft tid att skriva här, men allt är bra! :-) Igår hade vi en väldigt trevlig middag med mat från olika länder. Sedan blev det lite bowling, som gick sådär bra efter några glas vin, och kvällen avslutades på Piecken, puben i studentområdet där jag ska bo sen.

Har känt mig lite seg hela dagen idag, så har inte gjort så mycket. Men ikväll blir det först pizza med Victoria, och sen fortsätter vi till Lent för en stor fest, med förfest hos våra trevliga mentorer! :-) Ska möta upp en tjej och köpa en cykel där också, spännande! Lägger upp bilder på den imorrn eller nåt!

Ha en trevlig helg! :-)


Campustur och mentormiddag


Efter en sen kväll på onsdagen var det dags att gå upp ganska tidigt igår för att bli välkomnade av international office, få en lektion om holländare av en rolig professor, lunch i Refter (som denna gången var god!!!), presentation av olika studentgrupper och guidning på den juridiska fakulteten.

På den juridiska fakulteten blev vi väldigt bra välkomnade och vi fick t.o.m. hemnumret till en kvinna som jobbade med administrationen, ifall vi skulle behöva någon att ringa mitt i natten (om något allvarligt hade hänt), riktigt gulligt. Fick riktigt känslan av att jag pluggar på lawschool igår med, vilket är bra såhär 3,5 år in i utbildningen! ;-) Ska bli spännande att börja skolan nästa vecka!

Jag ringde och pratade med älsklingen igår med, kändes så bra. Hörde hur glad han blev av att jag trivs så bra här med! :-) Saknar honom mycket, men älskar att vara här med alla underbara människor med!

Jag med min snygging för några veckor sen! ;-)

 

På kvällen igår var det dags för mentormiddag hemma hos en av mentorerna och det blev väldigt trevligt med mat som överskred förväntningarna (de var inte särskilt höga... ;-)). Det var någon soppa med korv och bröd och några små pannkaksliknande bitar. Vi var ute i Lent, det stora studentboendet för utbytesstudenter (men inte där jag ska bo), och det ligger lite utanför stan, så jag och några till åkte buss dit, eftersom vi inte har köpt cyklar än. Lägenheterna där såg ganska ok ut, men jag är ändå glad över att jag ska bo i Hoogevelt, som ligger nära skolan och stan. Kvällen igår blev ganska lugn, vi satt mest och pratade, de flesta var ganska trötta efter flera dagars festande, så det var mysigt... Och ikväll är det ju dags för fest igen! :-) Det blir en mentormiddag där alla ska ta med någon mat från sitt land, men jag fick lite dispens eftersom jag inte kan laga mat på hotellet, och senare på kvällen är det ett stereotyp-party där jag ska klä mig "typsikt svenskt", vad det nu är? Kommer troligen inte lägga alltför mycket tid på det.

 

Claire (Canada), Mac (Scotland, juriststudent!), Serena (Italien) och Micholas (Polen)

tillsammans med resterna av den fantastiska middagen igår! ;-)

 

Tim (Holland), Brenton (USA), Claire och Mac



Söta Rosa från Italien (juriststudent!) och jag...


Amber (USA), Sofia (Ungern) och Tien (USA)

 

Jag, Julia (Spanien) och Thijs (Holland)


Slutligen så har jag eventuellt hittat en cykel att köpa, en kompis till mentorn Bea ska åka hem och vill sälja sin cykel för 40 euro, vilket är billigt! Ska bara provcykla den i helgen för att se hur den verkar. Annars så får jag bege mig till secondhand-cykelaffären på måndag, men där måste jag nog betala 60-80 euro. Blir spännande att se hur det går att cykla, jag har inte cyklat hemma på flera år! ;-)

Stads- och pubvandring...


Igår började dagen med ett besök i stadshuset och ett tal av borgmästaren, vilket verkade som det skulle bli ganska stelt, eftersom han verkade ganska stel. Men det var faktiskt riktigt bra och roligt! :-)

Hela den bästa mentorgruppen i stadshuset!

 

Sedan var det dags för en "guidad tur" runt i Nijmegen (som jag nu har lärt mig uttalas ungefär Najmechen,  men alla säger lite olika). Det var våra mentorer som var guider, och deras stadskunskaper var väl av lite varierande grad... :-) Men vi fick i alla fall gå och se mycket (även om det verkar svårt att hitta tillbaka till ställena). '

 

Våra "fantastiska" guider och mentorer på torget i Nijmegen

 

Efter stadsrundturen gick vi vidare till den italienska restaurangen Pinoccio och åt supergod italiensk pizza (som även fick godkänt av italienarna), tog tyvärr inga kort där, men det var mysigt därinne... När vi alla var mätta var det dags för pubrundan att börja! :-) Vi hann med fyra olika pubar i olika stil, med några drinkar på varje. På första stället var det mest stillasittande och prat som gällde. På den andra puben blev det "jeanshängartävling" mellan de som ville. Det gick ut på att ett par jeans hängde över en stång i taket och sedan skulle man ta tag i dem och hänga kvar så länge som möjligt. (Se kortet nedan.) På den tredje puben blev det en massa dans till gamla låtar, de spelade både Spice Girls och Backstreet Boys, haha. Men alla stod uppe på den lilla scenen och dansade, så vi hade riktigt roligt där! :-) På sista puben var det lite lugnare när vi kom dit...

Tien, Serena, Sofia, Rosa, Julia och jag

 

Jag, Claire och Mac

 

Thijs och Mike



Välkomstfest! :-)


Igår var det första "riktiga" dagen här, och det var dags att delas upp i mentorgrupper och festa tillsammans för att lära känna varann! :-) Träffade massa trevliga människor från en mängd olika länder - spännande! Älskar att träffa nytt folk och speciellt när man kommer från olika ställen... I min mentorgrupp var det Rosa från Italien,  Julia från Spanien, Tien från USA/Vietnam, Sofia från Ungern, Mac från Scotland, Claire från Canada, Micholaj från Polen, Mike från Cypern, Amber och Brenton från USA och Serena från Italien. (Med reservation för att jag glömt någon...) Alla verkade supergulliga, men har nog redan hittat några favoriter som jag förhoppningsvis kommer umgås mycket med här nere! :-)

Sofia, Rosa, Maria (från Italien), Tien och jag på studentpuben...

 

Ewa från Polen och Victoria på studentpuben

 

Vi började kvällen igår med att sitta och prata på Cultuur Café på campus medans vi väntade på att alla skulle komma och bli indelade i grupper. Sedan fortsatte vi till universitetsrestaurangen Refter där vi skulle äta middag. Det var väldigt billigt där (3-4 euro/portion), men maten var riktigt äcklig så jag kommer nog inte bli en stammis där ändå. Fast holländarna sa att kvaliteten kunde variera, så får väl se hur menyn ser ut innan jag beger mig dit iaf, är ju lite kräsen... :-) Sedan fortsatte kvällen hemma hos en kompis till faddrarna med en del öldrickande (verkar som det är öl som gäller här, så får väl lära mig att gilla det), namnlekar och vidare prat. Pratade bl.a. med en av faddrarna som hade pluggat ett tag i Växjö och tillbringat hela julen campandes utomhus i Sverige och Norge, en annan av faddrarna gillade att resa till obskyra platser i östeuropa (spännande!) och amerikanen Tin som älskade svenska idol och speciellt Darin och Agnes - trodde inte att någon utanför Sverige skulle vara intresserad av det programmet... :-)

Sedan avslutade vi kvällen på studentpuben som ligger i samma studentkomplex som jag ska bo i sen, och de har tydligen erasmus (utbytesstudents)-kväll där varje tisdag, och med det avståndet gissar jag att jag kommer vara där en del... :-)


Min utsikt just nu i hotellbaren där jag sitter och skriver...

Sedan har jag insett att det viktigaste härnere är att äga en cykel (alla cyklar överallt hela tiden), så en sådan ska jag införskaffa ganska snart med. Tydligen ska det finnas affärer i stan där man kan köpa begagnade cyklar för ca 50 euro, så ett sådant inköp blir det nog i slutet av veckan (lägger upp bilder då!).

Ikväll är det dags för stadsrundtur, middag med mentorgruppen på en italiensk restaurang och sedan en pubrunda. Att vi ska vara i stan passar oss väldigt bra, eftersom vårt hotell ligger nära stan, men desto längre från universitetet... (Igår kväll gick vi en halvtimme hem, eftersom det knappt går några bussar och vi inte har köpt cyklar än.)

På upptäcksfärd i den nya staden...


Imorse gick jag upp vid kl. 8 och tog en simtur i bassängen som finns i hotellets källare, en riktigt mysig start på dagen! :-) Var helt ensam därinne med lite dämpad belysning och bra musik. Ska försöka få det till en morgonvana! Sedan fortsatte jag morgonen med att äta av den goda frukostbuffén tillsammans med Victoria - hotellfrukost är verkligen bäst! :-)

Bild från hotellets hemsida på bassängen.

(Det var en gubbe där när jag tänkte ta kort så vågade inte...)

 

Den goda frukostbuffén uppdukad i hotellets restaurang.


Dagens goda frukost! :-)


Resten av dagen har vi ägnat åt att promenera runt i staden och lära oss att hitta lite. Vi började med att försöka gå till Universitetet (som ligger lite utanför centrum), men det var lite svårt att hitta, så vi fick köpa en karta på turistbyrån. Det tog ca en halvtimme från centrum att gå till Universitetet, så det var inte så farligt, men vi förstod att holländare inte gärna går när vi frågade en kille om vägen och han tyckte vi var helt galna som skulle gå dit! :-P Här är det cykel som gäller, så får försöka skaffa mig en såsmåningom...

 

Men vi hittade oss fram till Universitetet tillslut och det verkar vara ett stort campus, lite skillnad mot det utspridda Göteborgs Universitet... Hittade stället där vi ska möta upp de andra internationella studenterna imorrn med, så det känns bra! :-) Dessutom finns det en stor träningsanläggning på campus där man kan träna de mesta saker för bara 42 euro för hela terminen, så det är toppen! Inga ursäkter för att inte träna! ;-)

 

Efter skolbesöket blev det lunch på stan, shoppning av shampoo, duschcreme osv. som inte fick plats i bagaget och sedan avslutade vi med att köpa holländska kontantkort till våra mobiler så att vi kan kommunicera härnere! :-) Mitt nya mobilnummer är: 0031- 685 281 854, ni får gärna höra av er! Kommer inte använda mitt svenska mobilnummer under tiden jag är här...

 

Jag och Victoria med våra lunchpaninis...




Första dagen i Holland!


Nu är vi äntligen framme i Nijmegen, staden vars uttal vi fortfarande inte riktigt har förstått oss på, men kommer med en uppdatering om det när jag vet! ;-) Intrycken hittills är att det verkar ganska likt Sverige, förutom att husen är lite gulligare (återkommer med kort på det) och att folk pratar himla konstigt! Det går att förstå lite holländska eftersom det är som en blandning av de nordeuropeiska språken, men de pratar fort och grötigt!

Resan hit gick bra! :-) Vi fick med oss alla våra väskor (hade ju två var plus handbagage), flyget gick snabbt (bara drygt en timme), vi kom med flygbussen och sedan hittade vi efter några försök en taxi som ville ta med oss och våra väskor! Första taxichauffören tyckte de var för stora... ;-)

Sedan kom vi fram till vårt fina hotell och receptionisten sa att hon hade gett oss ett lite större rum för att vi skulle stanna så länge (9 nätter). Men vi trodde ändå inte att det skulle vara så stort som det är! "Rummet" består av ett stort vardagsrum, ett sovrum (som i sig är så stort som vi trodde hela rummet skulle vara), ett stort badrum med flera handfat, badkar och dusch samt ett mindre badrum med toalett. Känns som en riktig svit! ;-) Här kommer lite bilder på hotellrummet som vi ska bo i fram tills 1 februari.


Vardagsrummet när man tittar in från dörren.

 

Vardagsrummet från en annan vinkel.

 

Sovrummet


Det stora badrummet med både badkar och dusch - lyxigt! ;-)

 

Vi började med att packa upp i garderober och skåp, så skönt att slippa leva i en resväska! :-) Sedan begav vi oss ut på en liten upptäcksfärd i staden och upptäckte att vi bor väldigt nära centrum. Gatorna här är små och mysiga och det finns en mysig "strandpromenad" mot kanalen som går genom staden. Tror det kommer bli jättefint där framåt våren! Sedan hamnade vi på en mysig restaurang med jättegod mat inne i stan.

 

Baren i restaurangen vi var på, riktigt mysig! :-)


Victoria på restaurangen...

 

Min mat - entrecote i svampsås med en ny form av chips ovanpå. (Servitören kunde inte riktigt förklara vad det var för något i...) Men det roligaste med bilden är strutarna med pommes frites vi fick till. Ska bli spännande att se om det alltid är så här eller om det var ett undantag.

 

Vädret här är lite varmare än hemma, men ganska grått och trist. Skulle gissa på ca +5 grader och lite duggregn. Känns som en svensk oktoberdag ungefär... Så det är ett väder som i vanliga fall skulle få mig lite deprimerad, men efter vintern i Sverige i år är jag glad att det inte är så kallt som hemma, så det känns toppen! :-)

 

Det här blev ett väldigt långt inlägg, längre än jag hade tänkt mig, men det är så mycket jag vill få med såhär första dagen... Så hoppas att ni orkade läsa hela! :-) Jag har gratis internet i hotellreceptionen så kommer försöka uppdatera en del! Så kika gärna in, och kommentera gärna, det är roligt att läsa!



Holland nästa!


Nu har äntligen dagen för Hollandsresan kommit! :-) Klockan 10 ska jag möta upp Victoria och ta bussen ut till flygplatsen, så snart lämnar jag Lindholmen med mina nästan 45 kg packning (20 kg + 15 kg + 10 kg). Men efter ett samtal med lillasyster igår där hon påpekade att jag faktiskt kommer kunna tvätta i Holland så packade jag ur lite saker, så nu borde det inte vara något problem med invägningen...

Bild från Nijmegen en lite varmare årstid än nu... :-)



 


Introduktionsdagar!


Idag börjar det på riktigt här nere, och jag och Victoria ska bege oss till Universitetet i eftermiddag för inledningen av introduktionsdagarna som ordnas för de internationella studenterna. Ska bli spännande att träffa massa nya människor och förhoppningsvis innan veckan är slut ha hittat lite nya vänner! :-)

Här kommer schemat (på engelska) för introduktionsdagarna, så att ni kan se vad vi har framför oss denna veckan:

Orientation January 2011

Preliminary schedule Orientation Days January 2011, organised by the International Office and Radboud International Students (RIS)


DAY ONE: REGISTRATION, Tuesday 25 January 2011

Registration for the Orientation at the Cultuur Café

Please don't forget to bring the participation fee. To give you an indication: last year the fee was € 35. We will let you know the exact amount as soon as possible. Included in the price are some of the activities of the orientation days (e.g. dinner at a restaurant, bowling and entrance to party). The costs for the mentor dinners and lunch are not included.

3.30 p.m.: Word of Welcome by the International Office

@ Cultuur Café, University campus

4.00 p.m.- 6.00 p.m.: Registration Orientation January 2011

@ Cultuur Café, University campus

Afterwards you can have your first dinner at the Refter, together with your mentor group.

8 p.m. - end: Welcome Party

@ Café Piecken, Professor Bromstraat 54


DAY TWO:  CITY OF NIJMEGEN, Wednesday 26 January 2011

3.45 pm: Meeting point in front of the City Hall

@  Korte Nieuwstraat 6

4 pm: Word of Welcome at the City hall
Deputy mayor H. Beerten  will welcome the international students to the city of Nijmegen.

4.45 p.m.-6.00 p.m. : City tour

Today we will give you an impression of our city.  To get you acquainted with the city in which you will be studying the upcoming period, your mentors will show you around the center of Nijmegen. Starting at the city hall they will guide you through the lovely streets of Nijmegen, along the river Waal, and into the shopping area. They will give you some historical background information and practical tips on where to look for what.

6 p.m. - 8 p.m.: Dinner at a restaurant

8 p.m. - 11 p.m.: Supersonic Pub Crawl

With your stomachs filled you can go for a drink, or several. To give you an idea of the many nice pubs we have in Nijmegen the mentors will take you around the city center to visit their favorite pubs and cafés.


DAY THREE: CAMPUS DAY, Thursday 27 January 2011

10:30 a.m. - 11 a.m.: Word of Welcome by René Vermeulen, International Office

@  Linnaeusbuilding (lecture room 1), Heyendaalseweg 137

11 a.m - 12 noon: Interactive lecture on Dutch Culture

@ Linnaeusbuilding (lecture room 1), Heyendaalseweg 137

Noon -1.30 p.m.: Lunch in the university's restaurant

@ Refter, Erasmusplein 1.

1:30 p.m. -2:30 p.m.: Guest speakers

@ Linnaeusbuilding (lecture room 1), Heyendaalseweg 137

Several guest speakers have been invited to present their organizations that might be of interest to you during your stay including e.g. United Netherlands, University Chaplaincy and Batavierenrace.

2:30 p.m.- 4.00 p.m.: Campus Tour

When the presentations have finished, guides from the main faculties will show you around the university campus where you will be studying the upcoming period. Guides from the following faculties will be present: Arts, Management, Law and Social Sciences. Once your guided tour has finished, head for the Cultuur Café.

5:30 p.m.: Mentor dinner

A RIS activity, other than the parties, which you will be able to enjoy frequently is the mentor dinner. Every month you can meet with your mentor group and have dinner together at one of your places. This time one of your mentors will invite you at his or her place and will prepare a meal for you and your mentor group. The costs of the mentor dinners are not included in the price of the orientation week.


DAY FOUR, BOWLING NIGHT, 28 January 2011

6 - 9.30 p.m.: Mentor dinner

For this mentor dinner of the orientation week we would like you to prepare a special dish from your country for your group and especially, given their efforts, for your mentors. During the rest of the year mentor dinners will be organised at least once a month. The idea is that every time a couple of members of a group set it up and invite the others at their place. This can be continued as long as the group is motivated.

10 -12 p.m.: Bowling

@ Bowling Center Olround, Heyendaalseweg 90

 



Imorrn flyttar jag till Holland! :-)


Efter en lång väntan är det nu äntligen dags för flytten till Nijmegen i Holland. Jag fick besked om att jag skulle få åka redan den 1/3-10, så det är nästan ett år sen nu...  Jag kommer inte åka helt själv heller, en tjej som heter Victoria i min klass ska också plugga i Nijmegen, så vi kommer göra sällskap ett tag, både på resan dit och så kommer vi dela hotellrum tills vi får våra respektive lägenheter den 1/2. Planet lämnar Säve kl 12.00 imorrn och det är beräknat att vi ska landa i Düsseldorf, Tyskland kl. 13.30, och därefter fortsätter vi resan till Nijmegen med flygbuss. Så jag hoppas att vi kommer fram i hyfsad tid till hotellet så att vi kan utforska staden sen! :-)

 

Det känns lite vemodigt att lämna Sverige, pojkvännen och alla vänner och familj. Men mest känns det bara roligt att få komma utomlands igen (som jag har längtat!) och träffa nya människor och hitta på roliga saker! Jag älskar när livet är som ett oskrivet blad framför mig och jag inte vet vad som kan hända! :-)

 

Jag kommer försöka uppdatera bloggen ganska mycket när jag är i Holland, så att ni kan se vad som händer!  I min lägenhet kommer jag ha internetuppkoppling, men på hotellet vet jag inte riktigt än, så får se hur bra uppdateringarna blir i början... Kommer även lägga upp mitt hollänska telefonnummer och adress så snart jag har fått dem.

 

VI HÖRS I HOLLAND! :-)



Indisk afton


Igår hade vi efter förslag från Sofia indisk afton tillsammans alla orusttjejerna och några respektive. Det blev en mycket trevlig kväll! :-) Menyn bestod av Tandoorikyckling med saffransris och böngryta och till det hemmabakade naanbröd och lassi att dricka. Det var riktigt riktigt gott!

Sedan fortsatte kvällen med lite sång/gitarrspelande och avslutades med vår klassiska lek maffia! Känns sorgligt att åka iväg och inte få träffa mina fina vänner på länge, men det är ju trots allt inte så länge jag ska vara borta.

Bästa kockarna in action!


Pris för snyggast kläder gick till Marie som

dagen till ära kom i sari!

 


Hela tjejgänget med Daniel.

 

Sen fick älsklingen också vara med på kort...

 

Indisk känsla av att sitta på kuddar på golvet! ;-)


Härlig bild från slutet av kvällen! ;-)


 


"Stammisstället" med fina tjejerna!


Jag har precis kommit hem från en supermysig avskedsmiddag med fina juridiktjejerna på Jensens Böfhaus! Vi har gått dit så mycket de senaste åren, så det känns nästan som ett stammisställe nuförtiden. Eftersom de har så bra priser kan man alltid äta en trerätters där, vilket är väldigt mysigt! För min del blev det räkcoctail till förrätt, kycklingspett med rotsaker till efterrätt och chokladkaka med mjukglass och chokladsås till efterrätt, mycket gott och jag är väldigt mätt nu! :-)

Det känns väldigt tråkigt att åka ifrån dem nu... Men vet ju att vi kommer ses igen! Dock är frågan om det kommer bli på samma sätt, Mathilda flyttar till Stockholm redan i vår och om de andra tjejerna stannar i Göteborg efter examen vet man ju aldrig. Känner att jag verkligen måste bli bättre på att njuta av tiden och av vänner medan jag har dem hos mig, för snabbare än man anar skingras man på olika vägar...

Innan jag begav mig... Gillar verkligen färgen på det läppstiftet

som jag fick av mamma och pappa i julklapp!

 

Essie och Mathilda


Karin, Sofia och jag

 


 


Säga hejdå...


Den här veckan handlar för mig väldigt mycket om att säga hejdå till alla som jag inte kommer träffa på ett tag nu när jag är i Holland... Det började i måndags då jag var hemma hos min fina farmor och sa hejdå till henne, samtidigt som jag pekade ut i kartboken vart i Holland det är jag ska. Hon är väldigt intresserad och brukar följa med i var i världen alla hennes barnbarn befinner sig... Sedan sa jag hejdå till mamma, pappa och lillasyster i måndags med innan jag åkte tillbaka till Göteborg.

Jag och lillebror med farmor på hennes 100-årsdag i somras


I tisdags fortsatte det sedan med att jag träffade Johan för en fika och på kvällen var jag på juridikjouren för sista gången, där träffade jag fina Ebba med. Skulle egentligen ha träffat Ebba igår med, men efter en utdragen klippning/slingning så blev det inte så tyvärr...

Igår var det då dags att träffa min underbara Mahsa, och även om vi hade tänkt ta en fika så hamnade vi på den persiska restaurangen Merci och åt Kobide som är något jag verkligen kan rekommendera, supergott! :-) Och det är alltid ett nöje att gå på restaurang med Mahsa, inte bara för det trevliga sällskapet, utan också för att det inte finns någon som kan njuta av maten som Mahsa... :-)

 

En 2,5 år gammal bild på mig och Mahsa, hade ingen nyare -

måste verkligen bli bättre på att ta kort!

 

Idag ska jag då träffa söta Ann-Sofie för en promenad, sedan blir det lunch med fina Cadiz-Marie och kvällen avslutas på Jensens Böfhaus med underbara juridiktjejerna - Essie, Karin, Sofia och Matilda... :-) Kan det bli bättre?

 

Söta Sofia och Essie - också en gammal bild...

 

I helgen kommer jag sedan att träffa bl.a. orusttjejerna och säga hejdå till dem. Och sedan blir det svåraste hejdå:et till älsklingen på söndag morgon...

 


 


Ny frisyr...


Har varit och klippt mig och slingat håret idag, det tog rekordlång tid med slingorna, men resultatet blev bra! :-) Vågade dock inte göra något jättevågat, men lite förändring är det allt, lite blondare och lite kortare hår...


FÖRE:

 

EFTER:

 


 


Uppdaterad design! :-)


Har suttit i några timmar och knåpat ihop en ny design på bloggen, tycker det blev mycket snyggare och lite mer individuellt! Har klickat runt lite och fått hjälp av följande sidor för att göra det:
Så vill ni också ändra om lite i era bloggar kan jag tipsa om att kika runt lite på dem, eller andra sidor som säkert finns! Kul att fixa lite i alla fall! :-)

Kalas hos lillebror...


Igår fyllde min lilla lillebror 24 år, känns konstigt han är visst inte så liten längre, vilket väl betyder att jag är ännu äldre... ;-) Det var ett mysigt kalas med familjen hemma hos lillebror i alla fall, där det bjöds på massa sorters kakor som lillasyster hade bakat och en tårta. Mycket mumsigt... Sedan avslutades hela kalaset med lite delade pizzor med! :-) Denna veckan bor jag i samma hus som lillebror med, så det var himla smidigt att ta sig dit, bara att ta hissen upp, och det uppskattas ju i detta vädret!

Pappa, lillebror och lillasyster (mamma verkar inte ha fastnat på något kort...)


Jag och älsklingen


Paketöppning! :-)


Morgonträning

Tillbringade morgonen på gymmet tillsammans med Johan. Skönt att få tränat lite, men träningsvärken i benen efter bodypumpen häromdagen gjorde sig påmind... :-) Men är stolt över att jag, trots att jag inte sprungit på länge, sprang 50 minuter i sträck utan problem. Trevligt att springa och prata samtidigt, då tänker man inte så mycket på att det är jobbigt.

Födelsedagsfest hos Helena! :-)

Ikväll har jag varit på födelsedagsfest hos fina Helena! Var en riktigt mysig kväll och en rolig blandning av juridiktjejer och simmartjejer. Speciellt kul var det att träffa Therese och Dejana för första gången på länge och höra om hur de hade det när de pluggade i USA i höstas. Det verkade som de hade haft det superbra och jag blev ännu mer sugen på Holland! Tror det kommer bli toppen! :-)

Hemma hos älsklingen innan jag åkte till Helena.


Söta Karin och jag


Kvällen inleddes med grekiskinspirerad middag på ett långbord som Helena hade lyckats klämma in i sitt lilla kök. Sedan följde glass och maräng som efterrätt och kvällen slutade med att vi spelade Kinect allihopa. Kinect är ett träningsspel, typ som Wii, fast det finns en sensor som känner av att man rör sig, så man behöver inte ha någon kontroll i händerna. Riktigt kul, men riktigt jobbigt! Speciellt boxningen och löpningen...

 

Volleybollspelet

 

Coola tjejer i full gång med en boxningsmatch!


Bodypump och språk/vinkväll

Igår var jag på bodypump tillsammans med Essie. Jättekul att få tränat lite tillsammans med henne! :-) Men idag har jag så sjukt mycket träningsvärk... Instruktören var så bra så vi tog ut oss till max. Under passet tänkte jag på alla otränade människor i Biggest Loser som tränar som dårar redan första veckan, fattar verkligen inte hur de orkar...

Ett annat bodypumppass. (Bilden härifrån)

 

Efter passet gick jag hem till Noemi för lite gemensam middag och vindrickande. Hade inte druckit vin på ett tag så var så sugen på det! Det var väldigt trevligt och utvecklade sig till en riktig språkkväll. Vi pratade engelska halva kvällen, sen spanska en fjärdedel och svenska en fjärdedel ungefär... Så kul att kunna växla språk sådär! :-) Är så stolt över henne med. Hon pratar så bra svenska! Hon har bara bott i Sverige i ungefär 3 månader, men pratar redan tillräckligt bra för att kunna föra ett bra samtal!

 


Det gick bra! :-)

Rättegången både gick bra och var rolig! Det var en väldigt skön stämning i salen mellan åklagare/försvare/domare tycker jag, så det var riktigt skönt! :-) Jag fick göra ganska mycket, åkte på att vara både målsägande (Bianca) och bli förhörd av en snäll åklagar-Helena och en stentuff försvarar-Stina. Efter det pustade jag ut och tänkte att nu behöver jag nog inte göra mer, men sån tur hade jag inte, för när det var dags för pläderingen så fick jag uppdraget att göra den med. Svåraste delen, men den gick bra! Har varit lite "rädd" för att plädera tidigare, men efter att det gick så bra idag så har det släppt, känns skönt inför framtida rättegångar! Så nu är straffrätten klar och jag är ledig i nästan tre veckor innan skolan börjar i Nijmegen den 2 februari... Pratade lite med Gösta (straffrättsläraren) om att eventuellt skriva uppsats för honom med, och han verkade väldigt positiv till några roliga idéer jag hade, så kanske blir så! Det blir till hösten isf...

Så här kan det se ut i en riktig rättssal, och eftersom vi på skolan har fått möblerna från Steungssunds numera nedlagda tingsrätt så såg det ungefär ut såhär där vi var idag med. (Bild: Åklagarmyndigheten)

 

Efter skolan bar det av neråt stan för att leta lite presenter... Men som alltid när man ska shoppa åt andra så hittade jag en resväska åt mig med. Har nämligen bestämt mig för att ha med mig två resväskor (20 kg + 15 kg) och handbagage (10 kg) till Nijmegen, kändes svårt att få med allt annars... Det blir tungt att bära, men det får det vara värt för lite extra skor och kläder! ;-)

Så här ser den nya resväskan ut, tror den blir jättesmidig!


Rättegång

Är strax påväg till en rättegång i skolan, där vi ska vara åklagare. Ska bli spännande! Återkommer i eftermiddag med hur det gick... :-)


Förberedelse för rättegången hos Essie

Imorrn ska vi ha rättegång i skolan på målet om människohandel/koppleri och idag ska vi fila lite på sakframställan, förhör och plädering hemma hos Essie. Tror detta kommer bli grymt bra och att August kommer åka dit! ;-) Så sista grupparbetsdagen nu för denna kursen, även om gruppen är grym känns det jätteskönt att det är slut och nästa vecka blir ledig! :-) Innan det bär av till Holland...

Orkar inte hitta någon rolig bild nu, så får bli helt bildlöst i detta inlägget med...

Inflytt

Har flyttat in hos älsklingen nu! Ska bli supermysigt att bo ihop, även om det blir lite trångt med två personer (och alla saker!) i ett litet studentrum. Har fixat iordning lite här så jag känner mig som hemma, mys! Så nu börjar boendet i resväska de närmsta veckorna (kommer ju bli så på hotellet i Nijmegen med) innan jag får min nya lgh den 1 februari!

Packa, flytta, städa...

Håller på att packa ner alla mina saker i källaren eller i resväskan. Ska flytta hem till älsklingen 1,5 vecka nu innan jag flyttar till Holland! :-) Har hyrt ut min lgh från helgen, så gäller att packa ner allt i källaren och städa så det blir fint för henne! Men det är sååå jobbigt, är trött efter att ha burit hela dagen... Det känns typ som att jag inte gör annat än flyttar (gjorde ju det två gånger förra året...). Men känns skönt att klara mig själv på något sätt med och spännande med nya utmaningar! :-)

Ska väl inte klaga, kan ju faktiskt ta mina saker på bussen... ;-)


Spinning och fika...

Har vart lite dåligt med uppdateringar de sista dagarna, men har varit lite upptagen av dels rättegångsspelet som vi ska ha på fredag och dels att packa inför flytten från lägenheten i helgen...

Igår umgicks jag lite med Louise och hon föreslog att jag skulle följa med på hennes spinningpass. Jag är inte så förtjust i spinning, föredrar träningsformer där man hoppar och studsar lite mer, men det är ju kul att gå på Louises pass, så jag följde med! :-) Det gick bättre än vanligt, lyckades pusha mig själv hårdare, och fick mindre ont i rumpan tack vare Helenas handdukstrick! ;-)

Bilden är härifrån och inte från vårt pass

 

Efter spinningen bar det av till stan för en efterlängtad fika med Emma (den förra blev ju inställd). Det var riktigt mysigt att träffa henne igen och prata av sig ordentligt om allt möjligt! :-)

Spakväll

Efter att jag hade dissat alla mina söndagskvällsalternativ kom jag på att jag skulle ha en spakväll hemma med mig själv. Det var mycket mysigt och inkluderade bla. manikyr och ansiktsmask. Fick ett helt manikyrset i julklapp som nu är testat! :-) Sen blev älsklingen klar med sin uppsats tidigt (han är duktig!), så han kom hit senare på kvällen! :-)

Ansiktsmasken är på! ;-)


Fin färg på naglarna! (Men shit vad blek min hand ser ut, behöver lite sol nu! ;-))


Besök i Gråbo

Dagen idag har ägnats åt besök hos älsklingens föräldrar i Gråbo, utanför Göteborg. Tycker det är mysigt att åka buss dit och tillbaka tillsammans med älsklingen och prata och sådär... ;-) Vi fick supergod mat där och spelade På Spåret-frågesporten, riktigt kul faktiskt, men vi förlorade tyvärr... :-(

Nu har jag gjort lite matlådor till kommande veckan också, pannbiffar med klyftpotatis och tzatziki blir det, mums! :-) Men nu vet jag inte vad jag ska hitta på resten av kvällen... Funderar mellan att packa och bära lite mer ner i källaren (men är inte så sugen på det), kolla på tv/läsa bok hemma (känns lite segt) eller åka och hälsa på älskligen (men han har en uppsats att skriva klart ikväll, så borde inte störa honom).

Har inte tagit några roliga bilder idag, så tänkte bjuda på lite fina bilder jag fick av Marie igår från älsklingens 80-talsfest tidigare i vår:

Marie och jag i våra snygga outfits!

(Marie hade original 80-talskläder, medan jag mest satsade på mycket färg.)

 

Snygg blå mascara! ;-)

 

Jag och älsklingen (som enligt mig hade lite bristfällig utklädnad... ;-))


Gårdagskvällen

Det blev några snabba vändningar under gårdagskvällen... :-) Jag inledde med en myskväll hemma med Marie, lite godis/popcorn och Lilla huset på prärien. (Nostalgi! ÄLSKADE den serien när jag gick i låg/mellanstadiet...) Sedan när Marie gick hem vid 22 tänkte jag softa lite och sen gå och lägga mig.

Men så fick jag sms från Peter och Christian som satt och drack öl på Chez Amis och frågade om jag ville joina dem. Egentligen var jag inte sugen, men jag brukar försöka att inte nobba sådana spontana grejer, eftersom de oftast brukar bli välidgt roliga, så jag bytte om, sminkade mig och åkte dit och tog ett glas vin! :-) Det var himla mysigt, men tyvärr var jag så trött efter allt "flyttande" under dagen, så satt och gäspade lite väl mkt. Sen var det superhög musik med, så man hörde inte vad man sa, vad är tanken med det på ett ställe där det inte ens finns ett dansgolv?

Sen vid 1 så tog jag mig hem igen med försiktiga försiktiga steg, det var sjukt halt ute och såg flera andra göra stora vurpor, men jag klarade mig.

Lilla huset på prärien VS Chez Amis



















Städa och packa

Dagen idag har gått ut på att packa ner saker i flyttlådor för att ställa i källaren när jag ska hyra ut lägenheten. Flyttar nästa helg, men det kan vara skönt att förbereda lite, är mycket saker att packa... Känns som jag knappt har hunnit bo här alls, och nu är det dags att flytta IGEN... Men är väl bara att finna sig i att mitt liv ser ut så, är ju kul med förändring med! :-) Efteråt städade jag lite också, har inte orkat det på ett tag. Ska ju ändå storstäda nästa helg, innan jag flyttar ut. Men nu orkade jag inte bo i smutsen längre, så nu fick det bli en snabbstädning. Lägenheten känns genast mycket finare! :-)

Packning av flyttkartonger - igen...

 

Nu tänkte jag lägga mig i soffan med Elsas värld och bara njuta av att slappa lite... Sen kommer Marie hit för lite mys om några timmar! :-)

Igår kväll

Gårdagskvällen inleddes med en fika på Fröken Olssons tillsammans med mina fina Orusttjejer Marie och Anna-Karin. Riktigt kul att träffa dem (blir alltför sällan...), och det gäller att passa på nu innan jag åker bort! Blev lite planering inför den "indiska aftonen" om några veckor med! ;-)

Bilden är från Anna-Karins 24-årsfest, några coctails blev det inte igår... :-)


Sedan mötte jag upp älsklingen och vi åkte hem och hälsade på Essie och Jens i deras nya lägenhet. Otroligt snygg, men öppenplanlösning och massa plats! Lite skillnad mot min lilla och trånga (men mysiga... ;-)) lägenhet! Vi började med att titta på filmen "The Other Guys", vilket var någon form av actionkomedi. Inte alls min sorts film, men älsklingen tyckte att den var grymt bra och skrattade hur mycket som helst, så gillar man genren så är den nog sevärd! Sedan blev det vilda diskussioner om olika saker ändå fram till kl. 02.00, mycket trevligt! :-) Kändes lite konstigt att åka spårvagn hem med alla fulla "efter krogen människor", när man själv bara varit hemma och hälsat på en kompis...

 


Händer inte så mkt...

Just nu händer det inte så mycket, har tillbringat en hel del tid i sängen de senaste dagarna (för att kurera mig från förkylningen) tillsammans med Sofie Fahrmans senaste bok Elsas värld. Gillade den första boken, så jag önskade mig den andra i julklapp. Tycker inte riktigt den är lika bra som den första. Men jag gillar den verkligen ändå, en bra blandning mellan ambitioner, resor, galna idéer och relationer! :-)

 

Igår kväll fick jag lite besök i sjukstugan av älsklingen med, mysigt... :-) Vi lagade lite "enchiladas" (det var på tiden att vi lagade mat ihop, det var länge sen...) och tittade på 10 orsaker att hata dig - det var LÄNGE sen jag såg den sist. Men jäklar vad bra den är! Och det bästa är den grymma musiken, vet inte vilka som gör den, men borde ta och kolla upp det!

 


Ny skoldag... inget ledigt på röda dagar för studenter...

Det är ju trettondagen idag, när de flesta är lediga, men sånt märker vi som pluggar inte av, utan det är full rulle idag med... (Hörde t.o.m. att några juriststudenter skulle ha föreläsning idag!?) Jag ska möta upp min fina grupp i skolan idag med för att finslipa lite mer på rättsutredningen. Men arbetet har gått framåt, så det blir mer finputs av faktan och att lägga kraft på slutsatsen som gäller idag. Är imponerad över hur effektiva vi har varit denna gången! Vi kan nog t.o.m. ta ledigt i helgen! :-)

Men ska möta upp fina Emma ikväll för lite cafémys, ska bli så kul att träffa henne, det var alldeles för länge sen sist, bl.a. pga. att hon inte har varit här under jul/nyår... Härligt att ha något fint att se fram emot idag! :-)

Update: Fikan blev tyvärr inställd... Men det kanske var lika bra eftersom jag fortfarande är så sjukt förkyld.


Hotell eller luftmadrass - det är frågan...

Jag och Victoria har fått ett jättegulligt erbjudande av Emelie, en tjej i vår klass här i Sverige som har varit i Nijmegen under höstterminen. Vi kan få hyra hennes studentrum (i en lägenhet för fyra) för 400:-/person för 9 dagar istället för att bo på hotell som kostar 3000:-/person för 9 dagar. Svårt beslut! Studentlägenheten innebär en säng och en luftmadrass (som troligen tar upp hela golvytan), och boendet ligger lite utanför Nijmegen (20 min med cykel). Hotellet ligger å andra sidan mitt i stan, har två sköna sängar och lite mer space. Så frågan är vad man ska prioritera - ekonomi eller bekvämlighet? Kommer bli mkt aktiviteter de första dagarna med, så det skulle ju vara skönt att bo nära stan för det med... Jag och Victoria är lika förvirrade båda två, så om någon har några råd - spit them out! :-)

Update: Vi var överens och bestämde oss för hotellet! :-)

För att byta ämne så är jag fortfarande förkyld och näsan rinner, så jag ser ut ungefär såhär i nuläget:


Men älsklingen kommer snart hit på lite mys, så han kommer nog ta hand om mig ordentligt! :-) Annars har dagen varit bra, har skrivit på rättsutredningen som blir riktigt bra med bästa tjejerna! Sen har jag fått lite fina Nijmegen-råd! Pratade lite med fina Agnes i facebook-chatten med, man kan hamna in i spännande diskussioner där! ;-)

Blev lite god sushi till middag - tyckte jag var värd det en sån här dag!


Filmkväll med fruktsallad

Igår kom älsklingen hit så vi kunde tillbringa hela kvällen ihop, mkt mysigt... :-) Jag gjorde lite god fruktsallad med glass och så tittade vi på Sex and the City 2 som jag fick i julklapp. Det kanske var lite mer jag än han som ville se den, men tror han tyckte den var helt ok iaf... ;-)


Förändringen! :-)

Denna veckan gick jag ner 1,2 kg, vilket innebar att idag när jag vägde mig så hade jag gått ner 11 kg sen jag började för 14 veckor sedan, känns så grymt bra! :-) Ofta så ser jag inte riktigt skillnaden själv (men märker den på mina kläder!), så därför tänkte jag göra ett litet fotocollage med före- och efterbilder. När jag ser de gamla och nya bilderna ser jag att skillnaden faktiskt syns - grymt! :-)

FÖRE                                                                                                    EFTER


FÖRE                                                                                                 EFTER



Dagens arbetsplats

Eftersom jag inte har mått så bra idag så har jag suttit och gått igenom en del rättsfall gällande människhandel/koppleri hemma och haft kontakt med gruppen via msn. Har fått gjort en hel del, men nu tyckte mina underbara vänner att jag skulle vila istället, så tänkte krypa ner under täcket och krya på mig så jag kan prestera topp imorrn igen! :-)

Här har jag suttit hela dagen tillsammans med min kära dator! ;-)

 

När jag tittar ut genom fönstret känns det ganska bra att jag kan "jobba från sängen" idag...


Förkyld...

Idag mår jag inget vidare, har blivit mer förkyld igen, så sms:ade min grupparbetsgrupp att jag jobbar hemma idag, hoppas det är ok med dem... Går ju att kommunicera via msn också. Men vi kom jättelångt igår redan, känner mig stolt över vårt grymma team! :-)

Blev inget inlägg igår kväll, mådde inte så bra då heller, men blev en långsam promenad med fina Ann-Sofie för att prata lite, och sedan mys i soffan framför Biggest Loser Australia och Året med Kungafamiljen, sen kom Gustav och det blev lite mys med honom istället! :-)

 

Är lite av en Biggest Loser-junkie, så det är kul att de har startat en ny säsong nu! :-) Går kl 19.00 på 5:an måndag-torsdag! Lite extra kul är att det är från Australien denna gången, längtar tillbaka när jag gör dialekterna...


Rättsutredning

Idag ska vi påbörja rättsutredningen om människohandel/koppleri, tror det kommer bli intressant och roligt eftersom jag ska göra det med mina fina tjejer... :-) Sen så intresserar ju straffrätt mig på ett helt annat sätt än affärsjuridik gjorde, så det här är mycket lättare att ta till sig tycker jag! :-)

Så nu ger jag mig av till skolan - vi hörs ikväll! :-)


Tillbaka till de bra vanorna! :-)

Under hösten har jag ju kommit in i bra mat- och träningsvanor. Men i december har det gått lite sämre, lite för mkt mat och godis under helgerna och det har gått dåligt att komma in i de bra vanorna igen eter helgerna. Men nu har jag tre "vanliga veckor" utan en massa fester och middagar inplanerade innan jag åker till holland, så nu tänkte jag komma igång med de bra vanorna jag arbetade in under hösten igen! :-)

Dagens mat:
Frukost:
2 dl naturell yoghurt med 2 dl hallon
1 apelsin och 1 banan

Mellanmål fm:
(Eftersom jag ofta är så hungrig på fm brukar jag dela upp frukosten i två delar.)
2 skivor "Frökusar" med leverpastej

Lunch:
Grillad kyckling utan skinn med hemmagjorda klyftpotatis och tzatziki

Mellanmål em:
2 riskakor med gräddfil/lök-smak

Middag:
(Inte så nyttigt kanske, men få kalorier, och jag orkar inte laga riktig mat två gånger om dagen, är inte så förtjust i matlagning... :-))
En liten grandiosapizza capricciosa

Mellanmål kväll:
(Om jag är hungrig/sugen.)
Fruktsallad

Vardag igen... ett litet tag...

Efter all ledighet och alla helger känns det konstigt att det är vardag igen nu. Imorrn är det back to school som gäller för att skriva en rättsutredning och processa i ett rättegångsspel om människohandel alt. koppleri. Tur att det är ett grupparbete med bästa tjejerna! :-) Vet inte om jag hade orkat motivera mig själv...

Men även om det är vardag nu, så varar den faktiskt bara i två veckor! :-) Sedan har jag en veckas "semester" och sedan bär det av till Nijmegen i Holland och Radboud Universiteit där jag ska plugga hela vårterminen. Ska bli spännande, och kul att komma iväg från vardagen härhemma och se något nytt!

Bild från Nijmegen

 

När jag kommer ner till Nijmegen får jag inte min studentlägenhet förrän den 1 februari, så jag måste hitta någonstans att bo från den 23/1-1/2. Men Victoria (en tjej i min klass som också ska plugga i Nijmegen i vår) är i samma sits, så vi tänkte försöka hitta något hotell tillsammans, så jag har kollat lite på hotell idag. Det verkar inte finnas så många, men hittade ett som verkade ok, och Victoria gillar det också, så vi ska bara fundera lite, men troligen hamnar vi nog här:

 

Centralt läge, 1 km till centrum och 2,5 km till universitetet!

 

Fräscha rum

 

Det finns en liten innepool! :-)

 

Det skulle gå att få internetuppkoppling! :-) (Hade blivit tufft med 9 dagar utan internet annars, är nog lite beroende...)


Update: Vi har bokat detta hotellet nu! Känns så skönt att det är fixat! :-)

Mys på bussen

Åkte buss från Orust till Göteborg med älsklingen förut, satt och lyssnade på musik och pratade, mysigt att få lite tid för varann... :-)


Nyårsbilder! :-)

Här kommer lite blandade bilder från vår fina nyårsfest! :-)

Matbordet med vackra Sofia i förgrunden! :-)

 

Daniel och Sofia



Oskar fick sitta vid ett eget bord...



Jag och älsklingen!



Gruppbild - Daniel, Anna-Karin, Sofia, jag och Oskar (älsklingen saknades eftersom han tog kortet...)



Jag med fina Anna-Karin



Mitt i alltihopa blev det lite svartvitt... :-P



Gulliga paret... Naawww... Daniel och Anna-Karin



Det bjöds på lite underhållning av musikerna Gustav och Daniel (Anna-Karin sjöng också såklart, men fastnade inte på bild...) Lyssna på Gustavs fina musik här!



Sedan blev det dans i vardagsrummet till älsklingens grymma musikmix! ;-)



Sofia, älsklingen och Oskar var i full gång...

Tillbaka till stan

Efter en grym nyårshelg på Orust är det nu dags att bege sig tillbaka till Göteborg, men först ska vi äta en mysig frukost som pappa dukar fram. Idag ska jag förbereda lite inför rättsutredningen som vi ska börja med imorrn i skolan och laga lite matlådemat tänkte jag mig. Men har blivit himla förkyld, så får se om jag orkar det, eller om jag bara fastnar i soffan... :-) Uppdaterar med bilder från nyår senare idag i alla fall!

Här kommer några vackra snötäckta bilder hemifrån:

 


Första dagen på det nya året...

Det känns alltid spännande med ett nytt år, en nystart på något sätt, och samtidigt ett sätt att summera året som gått... Igår firade jag in året tillsammans med underbara vänner över en mysig trerätters middag med lite tillhörande underhållning! Mycket trevligt! :-) Det var extra kul att äntligen få umgås lite med Sofia som varit bortrest från och till i ett halvår. Det enda som saknades var de som inte kunde komma pga. sjukdom... :-(

Men för att återgå till det nya året så ska det bli spännande, finns mycket som ligger framför mig nu! :-) De största höjdpunkterna och spänningarna under det kommande året kommer att bli:
  • Juridikstudier i Nijmegen i Holland 23/1-31/5
  • Att tillbringa mer tid med älsklingen
  • Uppsatsskrivande under hösten (=snart examen)
  • Att resa runt i världen lite mer än tidigare...
  • En chans att verkligen komma på vad jag vill göra i livet! :-)
Det ska bli spännande att börja blogga nu iår med, så jag hoppas ni vill följa mig på mitt äventyr! :-)

Jag och älsklingen på nyårsfesten! :-)

RSS 2.0