Glad över att jag har så fina vänner! / Happy to have such great friends!


Idag har jag haft en sån dag då jag har pratat med många vänner hemifrån, och vill bara tala om att jag saknar er och blir glad av att prata med er! Det känns så skönt att prata med er som känner mig så väl... Det är svårt det där, tråkigt att åka iväg på det sättet, att man saknar många hemifrån. Så tänkte tillägna detta inlägget till några av mina underbara vänner (finns många fler!) som jag saknar...


Underbara Marie och Sofia som alltid har funnits där. Helt sjukt att vi, Anna-Karin och Malin har känt varandra sedan vi var 6-7 år... Tycker så himla mycket om er allihopa! Och blev så glad över att prata med Marie i 1,5 timme idag, så länge sen jag pratade så länge med nån, men underbart att höra allt om vad som händer hos dig!

 

Vackra Essie som alltid ger mig så kloka råd, och som jag tycker så mycket om fast vi är ganska olika på många sätt... Bevis på att "opposites attract"! ;-)


Underbara, smarta Linnéa som alltid kommer med kloka råd om skolan och som uppmuntrar mig att köra mitt eget race och inte lyssna för mycket på hur andra gör! ;-) Längtar så tills vår solresa i juni!!!

 

Söta Ann-Sofie som alltid ger de bästa råden och alltid är beredd att lyssna! Kommer bli grymt att vara grannar igen i sommar! :-)


Min fina lillasyster som jag är så glad över att jag kommit närmare nu det sista... Älskar att du också har kommit att uppskatta att bo utomlands och leva det livet, härligt att ha nån att bolla det med! :-)

 

Underbara Louise som är bäst på att peppa och som förstår mig precis... Hoppas du vet hur glad jag är över att ha dig!

 

Söta Helena som alltid sporrar mig att bli ambitiös! Så stolt över dig gumman, att du fixar simningen, juridiken och ett socialt liv samtidigt... Inspirerande! :-)



But the wonderful and hard thing with being gone like this is that I collect even more wonderful people, whom I'm so happy to have met, but whom I'll also miss a lot when I go home again... But I have to believe that we'll meet again, and also there's also Facebook and Skype! So here are some of all the lovely people that I've met here (there are many more...)! :-)



My wonderful "SATC-girls", love how much fun we always have together! And love that I can talk to you about everything... :-)

 

Sweet Mac, so happy to have you as a neighbour here to have fun with, talk with or just to hang out...

 

My sweet Swedish girls down here! Victoria, so happy that we went to Nijmegen both of us so that we started hanging out, and Malin I really like hanging out with you! :-)

 

Sweet Anna and wonderful Tien, so happy to have met you! And soooo happy that you'll join me in Sweden! :-)

 

The american dudes... ;-) Happy to have gotten to know you and hang out with you, but feels so strange that you'er going home this weekend, way too soon...

 

Lovely Maria Laura! So happy that we went to Spain together so that I got to know you!

 



Massa plugg...


Det händer inte så mycket här just nu, har tenta i Dutch Criminal Law på torsdag och i Refugee law på fredag, så ägnar mesta delen av tiden åt att plugga till dem. Var i biblioteket halva dagen idag och det blir nog detsamma imorrn tror jag. Men sen har jag slappat en del med, har svårt för att komma in i den rätta pluggkänslan... Men de här tentorna känns lättare än de tidigare så hoppas att det ska gå vägen ändå!

Låg ute på gräsmattan och solade lite idag med, men känner att det börjar bli kallare nu igen... Inte kallt, men 18-20 grader kanske, så inte den sommarvärmen vi varit bortskämda med den senaste veckan.

Ikväll tänkte jag gå förbi Piecken en kort sväng för att prata med Tien lite om Sverige och hänga med lite folk där, men blir inte sent, eftersom jag måste plugga imorrn. Sen har Andrew och Doug sin avskedsfest på torsdag, så blir nog att gå dit en sväng med, även om det också blir lugnt eftersom jag har tenta på fredag. Så veckans stora fest kommer bli på lördag då de firar Queens Day här i Holland. Då klär alla sig i orange och går ut på gatorna och festar för att fira drottningen, så det blir häftigt att se det. Troligen åker vi till Amsterdam, där firandet ska vara som störst! Så efter tentan på fredag tänkte jag och Mac gå ner på stan och köpa lite saker att ha på oss.

Det kommer vara mycket folk...

 



Påskdagen


Påskdagen verkar vara den dagen som firas mest i de flesta länder, verkar typ bara vara vi svenskar som firar påskafton... :-) Så idag blev det en del firande! Vi började dagen på stranden i Lent med en härlig påskbrunch (fortfarande bikiniväder!)... 

De första brunchdeltagarna...

 

Sen kom det några till...

 

Och sen ännu fler...

 

Lite picknickmat, jag gjorde köttbullar... :-)

 

Någon hade målat ägg...

 

Sedan avslutades dagen med en fantastisk påskmiddag hos Tien, som bjöd på både god mat och äggjakt! ;-) Fina Tien hade gömt chokladägg överallt i lägenheten som vi skulle hitta... Kul inslag!

 

Massa god mat som jambalaja, ägghalvor med räkröra, "devileggs", sallad, potatissallad och fantastiskt goda friterade saker med krabbröra och färskost i...

 

Jag och söta Mac som har oturen att vara sjuk, hoppas hon blir frisk snart!

 

Anna, jag, Rob, Mac, Bailey, Rebecca, Tien och Zsofia - varav alla utom Anna och Zsofia är amerikaner, känns som jag nästan bara umgås med amerikaner för tillfället... Men antar att det är bra för språket! ;-)


Det har hänt så mycket roliga saker det sista, men imorrn är det dags att ta tag i skolan igen, för har tenta både på torsdag och fredag... Men det är svårt med motivationen när det är 25 grader och sol ute... :-)

 



Påskfest / Easter Party!


Igår hade jag lite påskfest hemma hos mig med efterföljande utgång och det var himla trevligt! :-D Kul att fira lite fast man inte är hemma... Sen har jag hört att en del härnere försöker läsa min blogg via google translate och det funkar sådär, så ska försöka mig på lite översättning också tror jag. Vet inte om jag ska fortsätta blogga på engelska helt istället kanske, men förstår alla hemma då? Jag tog en massa bilder på festen igår, så här kommer de!

Yesterday I has an Easter Party at my place, and afterwards we went to some clubs in the city center, it was really nice! :-) It's fun to celebrate a little even though I'm not at home... I've heard that some people down here tries to read my blog, but google translate makes some funny translations, so therefore I translate a little instead. Maybe I should just start blogging in English instead, but I'm not sure if everyone at home will understand then? I took a lot of pictures during the party yesterday, and here they comes!


Vi började lite på mitt rum / We started off a little in my room

 

Jag, Victoria, Julia och Zsofia

 

Anna, Tien och Karyen

 

Julie, Karyen, Andrew och jag

 

Jag och min underbara "tvilling-Anna", som återigen också hade röd klänning utan att vi hade pratat om det... / Me and my wonderful "twin-Anna", who once again also had a red dress without us talking about it...

 

Jag, Gabor och Anna

 

Hollands flagga! :-) / The flag of Holland! :-)

 

Brittany, Doug, jag, Anna, Andrew och Rob

 

Jag och amerikanerna... / Me and the americans...

 

Jag och Julie

 

Ute på Underground...

 

Idag ska jag inleda dagen med påskbrunch på stranden för att sen avsluta den med påskmiddag hos Tien, tror det blir en grym dag idag med! :-) Det enda som blir lidande är nog pluggandet...

 

Today I'm gonna start the day with a Easter Brunch on the beach and then I'll finish it with an Easter Dinner at Tien's, and I think it's gonna be a great day today too! :-) The only thing suffering is my studying...




Påskafton på stranden med härliga amerikanare! :-)


Imorse när jag vaknade så kändes det lite konstigt att inte vara hemma med familjen och måla ägg och få påskägg med godis såhär på påskafton... Men istället har jag tillbringat dagen på en vacker strand  med vilda hästar vid floden som går genom Nijmegen. Och det är fortfarande "bikiniväder" med ca 25 grader och sol här, så livet är ganska underbart just nu, även om det kanske inte blir sååå mycket påskfirande som det skulle ha blivit hemma. Men ikväll har jag i alla fall bjudit över lite kompisar på förfest och utgång, så blir nog en riktigt bra kväll med! Här kommer lite bilder från min fantastiska dag på stranden:

Framme vid hästhagen...

 

Doug klappar lite "vilda" hästar

 

Stranden som bestod både av solande människor och lekande hästar :-)

 

Närmare bild på hästarna

 

Lekande hästar på stranden, de verkade inte alls bry sig om alla människor runtomkring...

 

Solande amerikanare - känns lite sjukt ändå att umgås med ett gäng amerikanare på en strand i Holland i april, men älskar sånt, lite udda saker i livet! :-)

 

Doug, Brittany, Rob och Andrew

 

Jag och Andrew

 

Sofia A: Tänkte på dig så mycket på stranden idag, du skulle verkligen ha älskat att vara där med alla hästar och det härliga vädret! Saknar att resa med dig, hoppas vi kan få till nåt sånt igen, Australien var alldeles för länge sen...

 

Mamma&pappa: Den här stranden ligger bara ca 15-20 min promenad från ert hotell, så jag ska definitivt ta med er hit när ni kommer, får hoppas att det underbara vädret håller i sig! :-)

 



Gräsmattehäng


Idag har större delen av dagen, liksom de senaste dagarna, bestått av att hänga på gräsmattan utanför min lägenhet tillsammans med härliga människor. Främst Anna och Tien som stannade hela dagen, men även några kompisar till Tien och Doug tittade förbi... Sommaren är verkligen underbar, allt blir liksom så mycket bättre när man kan umgås utomhus istället för när det är så kallt så att man inte vill ta sig någonstans. Det enda negativa är väl kanske att det ofta inte går lika bra att plugga ute som man hade hoppats på, fick väl läst typ 10 sidor på 6 timmar... ;-) Men hade desto intressantare diskussioner om amerikansk politik vs. svensk politik, prostitution, resor, planering av påskfest och påskbruch på stranden osv...

Sen peppade jag och fina Anna varann till att skriva våra uppsatser på engelska istället för svenska/tyska för att få dem mer internationella. Eftersom juridik är en ganska nationell examen känns det viktigt att inrikta den lite mer internationellt för att kunna jobba utomlands - vilket jag vill! Trots dessutom att alla arbetsgivare skulle se det som en bra grej att skriva på engelska, så även om det är lite svårare är det nog värt det. Har ju dessutom lärt känna några juriststudenter från USA/Skottland som kanske skulle kunna hjälpa till med språket... Området jag tänker mig är internationell kvinnorätt - så ska bara försöka snäva in mig lite mer och sen kontakta nån handledare för att höra deras åsikter, känner mig riktigt peppad nu! :-)

Gräsmattan som var ganska öde idag, eftersom de flesta holländarna åkt hem över påsken. Tidigare i veckan har det varit helt fullt här... Men skönt med lite plats! ;-)

 

Lite glass är ett måste i solen! Här är fina Anna från Österrike, som alltid är bra på att peppa! :-)

 

Här försökte vi ta ett kort på oss allihop, gick väl sådär... :-P

 

Efter solen gick jag en sväng till gymmet också, har verkligen blivit bra på att gå dit nu, känner mig stolt! :-) Känns bättre och bättre också, ökade på vikterna idag och när jag sprang kändes det bra, inte hemskt - ett steg åt rätt håll! ;-) Träffade Doug på gymmet med, han verkar typ bo där... ;-) Trevligt med lite sällskap i alla fall! Ikväll blir det nog lugnt, ska försöka ta igen lite av allt plugg jag hade tänkt göra under dagen när jag hängde i solen istället...

 



Livet är ganska underbart just nu! :-)


Just nu är allt väldigt riktigt bra, sådär så att man bara ska stanna upp och njuta... Vädret de senaste dagarna har varit som svensk sommar, ca 25 grader och sol, och jag har kunnat ligga ute på gräsmattan framför mitt hus och sola varje dag. Så har tillbringat eftermiddagarna med Mac, Anna, Andrew, Doug och Malin där...

Sen fick jag tillbaka den andra tentan jag gjort idag och hade fått 7,5/10 på den, vilket jag är jättenöjd med, speciellt eftersom jag tyckte tentan var så konstig så jag var rädd för att jag hade kuggat den... Så nu har jag klarat 14 poäng av 31 denna terminen, grymt! :-D Hade dessutom min sista lektion för terminen idag, så nu är det bara tentor, umgås med folk och resa som gäller... Inte klokt vad fort det har gått, i början var det så mycket lektioner och nu är de slut.

Sedan har jag tillbringat kvällen med mina underbara tjejer som jag nog inte insett hur mycket jag saknat förrän vi sågs bara vi fyra på en restaurang och pratade om allt från playstation till religion och påsk till långa förhållande till impulsivitet - ja lite av varje... :-) Vi måste verkligen se till att göra det här oftare...! Restaurangen var helt grym med, supergod mat!!! (Så ett nytt bra ställe att ta mina föräldrar till när de kommer, eftersom de ska vara här en vecka gäller det ju att samla på sig några...)

My wonderful girls, I had such a great time tonight, and I love you so much! <3

(Älskar att jag som enda blondin är mer solbränd än sydeuropéerna!)

 

Den fina inredningen på restaurangen... Helt underbart!

 

Så för att sammanfatta läget så försöker jag att stanna upp i nuet och bara njuta just nu, för allt är ganska väldigt underbart...! :-)

 



Fest - igen...


Igår kväll var det den fjärde festen på fem dagar och jag känner att jag behöver en liten partypaus nu eller nåt. :-) Men gårdagskvällen blev väldigt lyckad! Malin, Tien och jag började hemma hos mig för att sedan få sällskap av Karyen från Singapore också. Sedan gick vi vidare till en "erasmusförfest" där vi inte kände så jättemånga, men det var väldigt trevligt! :-) Kvällen avslutades sedan som vanligt på tisdagar på Piecken, studentpuben som ligger där jag bor...

Det bästa med gårdagskvällen var att äntligen på träffa mina "SATC-tjejer" Julia, Rosa och Zsofia igen. Vi har inte setts allihopa på nästan 3 veckor tror jag... Julia har vart hemma i Barcelona, Zsofia i Ungern, Rosa har haft mycket att plugga och jag har vart i Alicante - och haft mycket att plugga. Det sämsta med gårdagskvällen var dock att det var sista gången jag såg Claire innan hon åker hem till Canada pga. att hennes mamma är sjuk. Så sorgligt att säga hejdå till folk som man kommit ganska nära, men inte vet om man någonsin kommer se igen...

Sista gången med söta Claire (den långa mörka tjejen), sorgligt...

 

Tillsammans med mina fina tjejer igen, har saknat er! (Men nu har vi bokat in en middag på torsdag för att uppdatera oss lite på vad som hänt sen sist..! :-))

 

Annars är det ganska underbart här nu! Det är supervarmt ute, typ 25 grader!!! Och enligt en holländsk tidning är Holland just nu den varmaste platsen i Europa! Så dagen idag kommer att tillbringas på gräsmattan utanför mitt fönster solandes... Tar med mig böckerna med så får jag se om jag orkar plugga nåt... Men först ska jag bege mig till affären en sväng för att köpa solkräm, känns som det kan behövas nu...

 



Utomhusbrasa för Claire


Igår hade söta Claire sin avskedsfest eftersom hon åker hem på onsdag. Vilket känns jättetråkigt... Så vi började kvällen igår hemma hos henne för att sedan gå ut och göra upp en brasa i ett gammalt skrotat badkar. Sedan plockade någon fram en gitarr också, och finns det något mysigare än att vara ute vid en brasa och lyssna på när nån spelar gitarr? ;-) Vi var ett stort gäng som var där också, som mest säkert uppemot 50 stycken, som ville säga hejdå till Claire... Jag stannade där till strax efter 1, men då började det bli lite väl kallt och dags att cykla den knappa halvtimmen hem. Fick sällskap av Stefan, Doug och Andrew också vilket var trevligt, inte så kul att cykla ensam mitt i natten...

Början på brasan...

 

Lite folk runt elden...

 

Rosa, Luara och jag

 

Annars är allt ganska fantastiskt här just nu! :-) Klarade den hemska tentan, vädret är toppentoppen (ska vara över 20 grader hela veckan, helt sjukt för april...) och ikväll blir det studentpuben Piecken igen - och "alla" kommer! Ser verkligen fram emot det!

 

Men först tänkte jag inleda dagen med att åka till biblioteket och plugga lite för tentorna jag har nästa vecka, så att jag med gott samvete kan ligga ute på gräsmattan och njuta i eftermiddag... :-)

 



Klarade tentan! :-)


Har precis varit och gjort om den muntliga tentan, och denna gangen klarade jag den! :-D Fick en 6:a (av 10), vilket innebar precis godkant, men jag ar sa nojd med att inte behova gora om den igen! Den laskigaste tentan jag gjort nangang tror jag... Sa Claires fest ikvall blir perfekt for att fira att det gick vagen! :-)


Fest hos Anna - och en lugn söndag...


I lördags hade söta Anna från österrike lite förfest, eftersom hennes kompisar hemifrån var här på besök. Det blev en mycket trevlig kväll som började med lite vin, tävling mellan den österrikiska snapsen och den ungerska palinkan, tårta bakad av Lorenza och lite lyssnande på Vernoica Maggio (vi försöker lära dem att svensk musik är bäst! ;-)).

Sedan gick vi ut ganska tidigt till ett ställe nere i stan och dansade i flera timmar. Riktigt trevligt! :-) Visserligen var medelåldern nog 18-20 år och musiken sådan som spelades i Sverige för 10 år sen, men eftersom vi var ett så härligt gäng hade vi grymt kul ändå! Kändes som en av de första gångerna vi har festat med massa holländare med, oftast brukar vi ju bara vara internationella studenter... Men holländarna verkar "intressanta" (=halvskumma), några killar kom och ställde sig mitt emellan oss när vi dansade och bara stod där, inget prat eller försök att dansa med oss, bara ivägen... Sen blev jag bjuden på shots av en kille i tiara... :-P

Jag och Malin (med en passande rosett i bakgrunden som vi inte la märke till...)

 

Rosa och Anna med Annas kompisar Martina och Claudia

 

Gabor, Agnese, jag, Malin och Anna

 

Anna och Lorenza med den goda tårtan Lorenza hade bakat, she's the best! :-)

 

Men jag gick hem ganska tidigt på lördagen och tog det lugnt med alkoholen så att jag skulle kunna plugga igår, eftersom jag ska göra om den muntliga tentan jag tidigare kuggade idag. Så gårdagen handlade mest om att plugga och repetera "International Criminal Responsibility" för att kunna äga tentan idag! ;-) Men hann också med att gymma med Ewa och Doug och att ta en promenad i det fina vädret med Malin. Vädret är grymt nu och enligt väderrapporten ska det bli över 20 grader hela veckan, weeeiiii!!! :-P

 

Nu ska jag snart iväg och göra den muntliga tentan, så håll tummarna för mig, så skriver jag hur det gick sen...

 



Tillbaka i erasmuslivet... :-)


Nu är jag hemma från Alicante igen, och även om det var grymt med semester så känns det kul att vara tillbaka i Nijmegen igen. Är ju inte som att komma hem från en semester i vanliga fall, för det känns ju typ som jag är på semester när jag är här också! (Förutom att lärarna verkar tycka att vi ska plugga lite för mkt...)

I onsdags så åt jag middag med Mac och Tien innan de skulle åka till Paris över helgen, och det var kul att träffa mina fina grannar igen! :-) På kvällen var det sedan filmvisning av Hollands mest populära film någonsin i skolan, och jag gick dit med Malin. Filmen heter "Black Book" och utspelar sig i Holland under andra världskriget, och den var verkligen en av de bästa 2:a världskriget skildringarna jag sett, så kan rekommendera den! Men blev väldigt tagen efteråt, så det var skönt att gå hem till en kompis och prata av mig lite efter. Tar åt mig så mycket av sådana filmer, samtidigt som jag blir inspirerad till att jobba med mänskliga rättigheter. Så vet inte riktigt om det är bra eller dåligt för mig att se sånt... :-)

 

På torsdagen blev det sedan mest plugg, eftersom jag ska göra om den muntliga tentan jag kuggade på måndag igen. Men hann också med ett besök på gymmet med Malin. Dagen under fredagen ägnade jag i biblioteket och på sista lektionen i Refugee Law där vi diskuterade uppsatserna vi skrev (som jag klarade!). Efter skolan begav jag mig till gymmet igen och där mötte jag Doug, Andrew och Ewa. Gillar verkligen att träffa folk jag känner utan att ha bestämt det, gör att det känns som att jag verkligen bor här...!

 

Veckans roligaste var dock gårdagskvällen när det var pubrunda i stan! :-) Eftersom den inte skull börja förrän halv 11 så bestämde jag och Malin och några till att vi skulle mötas upp på Absolute Zero innan och dricka coctails! (Vi är lite trötta på all öl här...)

 

Jag med Strawberry Daquiri och Malin med Cosmopolitan :-)

 

Hela fördrinksgänget!

 

Sedan mötte vi upp övriga för att besök tre pubar i stan tillsammans med de andra erasmusstudenterna, vi var nog typ 40 stycken eller nåt. Det blev en himla kul kväll, med massa dans, roliga människor, öl och shots!

 

Lorenza, jag, Rosa, Luaras pojkvän, Luca, Malin, Luara, Anna och en italiensk kille på första puben

 

Sweet girls! :-)

 

Idag har jag pluggat en del inför tentan på måndag, delvis i skolan med Rosa som var gullig nog att vilja hjälpa mig! Eftersom det är en muntlig tenta försöker jag öva lite på att prata och förklara istället för att bara läsa. Men eftersom det inte blev särskilt mycket sömn inatt gick väl pluggandet sådär... ;-) Ikväll ska Anna ha fest eftersom hon har några kompisar från Österrike här, men för min del blir det en lugn kväll,  ska bara dit  litegrann, eftersom jag måste plugga imorrn.

 



Massa bilder från Alicante!


Tänkte att jag berättar sagan om Alicante bäst genom att visa lite fina bilder... Är hemma nu igen efter en bra flygresa, och det känns lite kul att vara här med alla igen, men lite saknar jag Marlene och hennes strand! ;-)

Stranden sedd från Marlenes balkong

 

Maria Laura (min italienska kompis), jag, Marlene och Camilla (Marlenes rumskompis) på stranden första dagen...

 

Njuter av stranden...

 

Jag och Maria Laura badar för första gången iår - i april - amazing! ;-)

 

Jag och Marlenes italienska rumskompis, hon bodde visst med två italienska killar, inte två italienska tjejer som jag trodde... ;-)

 

Marlene, Camilla och jag på den korta (typ 20 meter) promenaden från lägenheten till stranden.

 

Blev lite party på kvällen, och här sitter jag i Marlenes stora vardagsrum med fyra koreanska tjejer. Älskar att träffa folk från hela världen såhär! Såklart så drack vi sangria också...

 

Självklart åt jag frukost på balkongen...

 

Vi besteg Alicantes stora berg och tittade på den vackra utsikten. Fästningen var stängd, men utsikten var kvar!

 

Kände mig som "king of the world" som DiCaprio säger i Titanic när jag var däruppe och tittade ut över stan.

 

På toppen träffade vi ett gäng gulliga amerikaner! Älskar att träffa nya människor oförberett sådär!

 

Är man i Spanien måste man ju äta tapas, och Marlene visade oss värsta grymma stället!

 

Marlene och Maria Laura på samma ställe...

 

Jag och min söta syster, som ser jättemycket längre ut än mig... Haha... :-)

 

Soluppgången från Marlenes balkong imorse innan jag åkte till flyget!

 

Sådär, då har ni nog fått en ganska bra bild av hur min Spanienresa såg ut, och jag kan säga att det var precis så underbart som det ser ut!!! :-)

 


 


Bilder från Marlenes balkong - kan man ha bättre utsikt?


Igår kväll så gick ja och Maria Laura upp till "fästningen" och tittade på en fantastiska utsikten! Tyvärr var själva fästningen stängd för kvällen, men utsikten från vägen dit är verkligen vacker! Jag tror vi valde den perfekta tiden för det också, för vi precis vid solnedgången, så vi fick se staden i ljus när vi gick upp och i mörker när vi gick ner. När man stod längst upp så var det så vackert, vi stannade där en bra stund och bara kände att det blir inte bättre än såhär... När vi var uppe på toppen så träffade vi några trevliga amerikaner som vi pratade med en stund, älskar att träffa folk sådär oväntat, och både här och i Nijmegen händer det hela tiden! :-) Det är verkligen något speciellt med att resa och träffa öppna och härliga människor från olika länder...

Idag åkte Maria Laura till Valencia, men jag känner att jag vill passa på att njuta ordentligt av Alicante, så för min del blir det stranden hela dagen, troligen kombinerat med lite shopping! :-) Är lite begränsad där dock eftersom jag bara har handbagage, men får klä på mig massor om det ska vara så! ;-) Ikväll när Maria Laura är tillbaka ska vi nog gå ut och äta på en tapasrestaurang som Marlene rekommenderar, åtminstone om Marlene är tillräckligt frisk! Hon är superförkyld, tycker så synd om henne!

Jag vet som sagt inte riktigt hur man lägger upp bilder på Marlenes dator, så jag lånade några bilder från hennes istället för att ni ska få se hur fint hon bor! :-) Fatta att bilderna under är hennes utsikt från vardagsrummet varje dag när hon går upp! Tror inte man kan få så mycket bättre start på dagen än att se detta! :-)



Utsikten från balkongen på dagen - hon bor verkligen såhär nära stranden! :-)



Utsikten på kvällen...



Soluppgången...



Alicante!!!


Jag har varit hos Marlene i Alicante i två dagar nu och det har varit grymt, kul att träffa henne igen efter ca 3 månader! :-) Sen har vädret varit toppen så har spenderat hela dagen igår och idag på stranden - sååå underbart!!! Har tom kunnat bada, vattnet var ungefär lika varmt som i Sverige i juni... Så har fått lite färg nu i alla fall, hoppas på att kunna sola lite mer de resterande två dagarna.

Marlenes lägenhet är fantastiskt fin med, jättestor och fräsch - och det bästa ett stort panoramafönster med utsikt över stranden, horisonten över vattnet och en massa palmer. Kan man vakna upp på ett bättre sätt än att se det? Och hon bor verkligen ca 20 meter från stranden, närmare än alla hotell här och med bättre utsikt - för bara ca 2300 kr i månaden. Och jag som betalar ca 3000 kr i månaden för mitt studentrum i Holland... Borde helt klart ha bott här istället!

Det tråkiga är att Marlene är sjuk, typ förkyld med feber och ont i halsen, himla typiskt! Stackare.. :-(

Igår kväll så blev det trots det lite festande med hennes kompisar här nere och utgång på några barer i stan. Det var kul att se hur mycket folk hon känner här nere! Var så många som hon hälsade på när vi var ute! :-) Sedan är hennes "flatmates" som hon bor med jättegulliga med, så det känns som hon har hamnat på ett riktigt bra ställe.

Ikväll ska jag och Maria Laura, den italienska tjejen jag är här med, gå upp till "fästningen" i Alicante som det är superfin utsikt från! Ska bli kul att se, eftersom jag inte var där i höstas när jag var här och hälsade på. men Marlene mår tyvärr för dåligt för att följa med...

Imorrn har jag inte riktigt bestämt mig för om jag ska åka med Maria Laura till Valencia eller om jag ska stanna här och gå till stranden. Dels för att det är så härligt att ligga på stranden, och dels för att det kostar från 300 kr tur och retur till Valencia, vilket känns lite dyrt, eftersom jag inte är sååå sugen på att se det.

Men jag har det i alla fall väldigt bra här! :-) Det kommer bilder när jag är tillbaka i Holland igen, men jag hinner inte riktigt ladda upp det just nu.



Jag och min siamesiska tvilling



Var bara tvungen att lägga upp denna fina bilden på mig och österrikiska Anna i tisdags. Vi ser nästan ut som siamesiska tvillingar med samma färg på klänningen... ;-)

 



Lite allt möjligt...


Senaste veckan har vart lite galen faktiskt, har vart så mycket saker så jag har liksom inte hunnit med att skriva här eller vara "ledig" så mycket alls...

Först och främst så har det varit två tentor i veckan, varav jag som jag tidigare skrev kuggade den första. Den andra var i försäkringsrätt och den vet jag inte hur det har gått med än, eftersom det var en skriftlig tenta, men det kändes väl sådär. Hon frågade inte riktigt på det som vi hade pratat om... Men hoppas att jag har klarat den i alla fall! Sen fick jag tillbaka en kortare uppsats i försäkringsrätten i veckan som det hade gått bra på, så det var kul! :-) Så det har som sagt varit en del plugg...

Sen har det varit en del sociala saker med! :-) I tisdags hade Brittany födelsedagskalas, och sen gick vi till Piecken som för det mesta på tisdagar. Det var inte så mycket folk där, men det var en lyckad kväll ändå! Igår var jag sedan på en middag hemma hos en ungersk tjej som läser några kurser samma som mig, och det var också väldigt trevligt! Träffade en del folk jag inte träffat förut, och det är alltid kul att lära känna nya personer! Sen umgicks jag en del med österrikiska Anna igår med, hon är verkligen gullig att umgås med! Men blev förvånad över att hon bara är 20 år - alla här är så mycket yngre än mig! :-P Annars har jag börjat umgås en del med amerikanska Andrew, en annan juriststudent, och det är himla trevligt. Även om han kan ha en tendens att tro att USA är ett lite för bra land... ;-)

Men det bästa är att imorrn så bär det av till Spanien och Alicante tillsammans med italienska Maria Laura för att hälsa på lillasyster Marlene. Ska bli riktigt kul att träffa henne igen, eftersom vi inte har setts sen i början av januari... Sen ska det bli grymt att få spendera lite tid på stranden igen och att vara i Spanien, som jag älskar! Enligt väderprognosen ska det bli 27 grader där imorrn, så jag hoppas att det stämmer! :-D

Jag och Marlene i New York förra sommaren.

 

Och utöver allt annat så är det snart dags att söka fördjupningskurser inför hösten hemma, och att hitta ett ämne för uppsatsen som ska skrivas. Vad gäller fördjupningskurser så är jag mest inne på Mänskliga rättigheter med Mikael Baaz (som jag tycker är en grym lärare) eller Konstitutionell och Offentlig rätt med Thomas Erhag. Det jag funderar lite på är också hur bra det är att läsa alla masterkurser i Internationell rätt, eller om jag ska läsa lite mer svensk rätt. Och vad ska jag skriva uppsatsen om? Lutar åt antingen nåt med kvinno- eller flyktingrätt internationellt eller något nationellt inom familjerätt eller straffrätt. Alltid alla dessa funderingar... :-)




Senaste veckan


Jag är ledsen att uppdateringen varit så dålig det sista, men det har hänt så mycket här så har inte riktigt hunnit med... Eller början av förra veckan (mån-ons) var ganska lugn. Jag tillbringade större delen av dagarna i biblioteket i skolan och förutom det besöke jag gymmet flitigt! Spanien here I come! ;-)

Lite fina blommor nära där jag bor!

 

På torsdagen var det sedan födelsedagsfest för en tjej jag inte direkt känner, men som jag har många gemensamma vänner med. Jag var länge tveksam för om jag skulle gå eller inte, men bestämde mig tillslut för att gå, vilket jag är väldigt glad för, det var en grym kväll! ;-)

 

Födelsedagsbarnet Anne blåser ut ljusen på tårtan.

 

Jag och mina fina girls! ;-)

 

Mac och rockringen som av nån anledning fanns där...

 

Jag och Mac på Piecken när det var "pitchernight"

 

Fredagen blev sedan lite seg, men på kvällen bar det av till Zsofia för ungersk middag, och för att träffa hennes pojkvän som var på besök, och han var jättetrevlig! De var så söta ihop! :-) Men han pratade inte engelska, så det var lite komplicerat, men hans tyska var ungefär lika bra som min, så vi körde på det... Men kvällen blev väldigt lugn med tidig hemgång eftersom jag var tvungen att plugga massor under helgen.

 

Hela gänget hemma hos Zsofia!

 

Zsofia och hennes pojkvän - så söta! :-)

 

På lördagen blev det mestadels plugg, men vädret var fantastiskt (ca 20 grader och sol!) så gjorde det delvis utomhus... Sen blev det lite zumba på gymmet, vilket är en rolig, men svår träningsform! :-) På kvällen hade Lorenza en italiensk middag som jag också var på, och det var fantastiskt god mat. Först snittar som förrätt, sedan en grym siciliansk pastarätt och efter det en supergod tårta! Men även denna kvällen blev nykter för att orka plugga på söndagen.

 

Så även söndagen bestod mest av plugg, men även en tur till gymmet med nån som är mycket starkare än mig, vilket resulterat i en hemsk träningsvärk idag. Kan knappt gå... Men gissar att det ska kännas om det ska bli resultat! ;-)

 

Idag har jag gjort min första muntliga tenta någonsin, som jag tyvärr kuggade... :-( Men det var ett svårt ämne, så det var ganska väntat att det inte skulle gå jättebra, men blev ändå lite besviken. Men ska göra om den 20/4 och då ska det gå bättre! ;-) Sedan pluggade jag i skolan för min nästa tenta i försäkringsrätt på torsdag. Efter det har det blivit lite promenader för att diskutera livet med Malin och Tien... Mycket mysigt! :-)

 

Nu ska jag snart gå och lägga mig för att orka med morgondagens program med plugg i skolan, "bootcamp-workout" med Malin och födelsedagsfest på kvällen. Det blev ett lite väl långt inlägg så hoppas ni har orkat läsa, men det var så länge sen jag skrev så det fanns mycket jag ville berätta! :-)


 


RSS 2.0