Första dagen i Holland!


Nu är vi äntligen framme i Nijmegen, staden vars uttal vi fortfarande inte riktigt har förstått oss på, men kommer med en uppdatering om det när jag vet! ;-) Intrycken hittills är att det verkar ganska likt Sverige, förutom att husen är lite gulligare (återkommer med kort på det) och att folk pratar himla konstigt! Det går att förstå lite holländska eftersom det är som en blandning av de nordeuropeiska språken, men de pratar fort och grötigt!

Resan hit gick bra! :-) Vi fick med oss alla våra väskor (hade ju två var plus handbagage), flyget gick snabbt (bara drygt en timme), vi kom med flygbussen och sedan hittade vi efter några försök en taxi som ville ta med oss och våra väskor! Första taxichauffören tyckte de var för stora... ;-)

Sedan kom vi fram till vårt fina hotell och receptionisten sa att hon hade gett oss ett lite större rum för att vi skulle stanna så länge (9 nätter). Men vi trodde ändå inte att det skulle vara så stort som det är! "Rummet" består av ett stort vardagsrum, ett sovrum (som i sig är så stort som vi trodde hela rummet skulle vara), ett stort badrum med flera handfat, badkar och dusch samt ett mindre badrum med toalett. Känns som en riktig svit! ;-) Här kommer lite bilder på hotellrummet som vi ska bo i fram tills 1 februari.


Vardagsrummet när man tittar in från dörren.

 

Vardagsrummet från en annan vinkel.

 

Sovrummet


Det stora badrummet med både badkar och dusch - lyxigt! ;-)

 

Vi började med att packa upp i garderober och skåp, så skönt att slippa leva i en resväska! :-) Sedan begav vi oss ut på en liten upptäcksfärd i staden och upptäckte att vi bor väldigt nära centrum. Gatorna här är små och mysiga och det finns en mysig "strandpromenad" mot kanalen som går genom staden. Tror det kommer bli jättefint där framåt våren! Sedan hamnade vi på en mysig restaurang med jättegod mat inne i stan.

 

Baren i restaurangen vi var på, riktigt mysig! :-)


Victoria på restaurangen...

 

Min mat - entrecote i svampsås med en ny form av chips ovanpå. (Servitören kunde inte riktigt förklara vad det var för något i...) Men det roligaste med bilden är strutarna med pommes frites vi fick till. Ska bli spännande att se om det alltid är så här eller om det var ett undantag.

 

Vädret här är lite varmare än hemma, men ganska grått och trist. Skulle gissa på ca +5 grader och lite duggregn. Känns som en svensk oktoberdag ungefär... Så det är ett väder som i vanliga fall skulle få mig lite deprimerad, men efter vintern i Sverige i år är jag glad att det inte är så kallt som hemma, så det känns toppen! :-)

 

Det här blev ett väldigt långt inlägg, längre än jag hade tänkt mig, men det är så mycket jag vill få med såhär första dagen... Så hoppas att ni orkade läsa hela! :-) Jag har gratis internet i hotellreceptionen så kommer försöka uppdatera en del! Så kika gärna in, och kommentera gärna, det är roligt att läsa!



Kommentarer
Postat av: Helena K

Härliga bilder!

Ni ser ut att ha hamnat i goda händer :)

2011-01-24 @ 10:08:16
URL: http://www.helenakumblad.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0